DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Perezzel már megegyezett a Red Bull?

A mexikói F1-es pilóta szerint Spában már tudni fog a jövőjéről és nincs oka más csapatoknál érdeklődni - kényelmes helyzetben van a Red Bullnál. Mindebből az jön le, hogy megállapodtak...

Ugyan egyelőre meglehetősen messze van csapattársától Max Verstappentől Sergio Perez, de a mezőny legjobb autójával a vb-címekért támadó Red Bull részéről olyan nyilatkozatok jönnek, hogy a mexikóival tervezik a folytatást is, hosszabbíthatnak vele 2022-re. A Magyar Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján a Formula.hu jelenlétében Perez felé azért érkezett egy kérdés a jövőjével kapcsolatban, de a pilóta nyugodtan válaszolt.

"Nyilván minél előbb tudom a jövőmet, annál jobb, de kényelmes helyzetben vagyok a csapatban. Nincs miért aggódni. Szerintem Belgiumig tudni fogom, hogy mit hoz a jövő. Elégedett vagyok azzal, ahogy a dolgok alakulnak és nincs okom másfelé nézelődni" - mondta Perez.

00121022_025



Alapvetően nyilván neki lenne sürgősebb a dolog, hiszen a Red Bull ülése alighanem rendkívül kelendő lenne, ha "meghirdetnék", sok jó pilóta szeretne beülni az autóba, így a csapat várhatna a legjobb opcióra, de Perez szavai alapján úgy tűnik, hogy nem lesz meglepetés és már megszülethetett a megállapodás a közös folytatásról.

Perezt egyébként arról is megkérdezték, hogy hogyan értékeli az eddigi teljesítményét, erre pedig a szavait nagyon megválogatva, megfontoltan, óvatosan felelt. Nagyjából annyit mondott, hogy az eredmények nem az igaziak, de az első futamokon amúgy is a csapat megismerése volt a lényeg és a tempója szerinte jobb annál, mint amilyen eredményeket hozott eddig - úgy véli, hogy apróságokat kell megoldania és akkor össze fog állni a kép. Hozzátette: nem a szezon első tíz futama a fontosabb, hanem a második tíz...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: