DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen húsz vb-címet nyerne, de…

Igencsak ambiciózusak a holland F1-es céljai, de ő is tisztában vele, hogy ez természetesen irreális. A Red Bull versenyzője állítja: tudja, mire kell koncentrálnia ahhoz, hogy sikeres legyen.

Bár már a hetedik szezonját tölti a Formula-1-ben, s hosszú évek óta a Red Bullnál versenyez, idén van először reális esélye a világbajnoki címre Max Verstappennek, aki a Magyar Nagydíj előtt vezeti is az összetett tabellát nyolc ponttal Lewis Hamilton előtt. Mivel a holland még mindig csak 23 éves, nagyon hosszú és sikeres karrier állhat még előtte, de a BBC-nek a céljairól adott interjújából kiderült, hogy egyelőre nem gondolkodik hosszan előre:

verstappen-redbull-2021



„Az a célom, hogy minden egyes versenyt megnyerjek, minden hétvégén pole-ban álljak és húsz világbajnokságot nyerjek” – mondta Verstappen. „De ez irreális. Szerencsére is szükség van az életben, valamint egy roppant domináns autóra is ehhez, és nem mindig az a helyzet áll elő, hogy ilyen hosszú időn át egy csapat uralkodik. Igyekszem idén a legjobbamat nyújtani, aztán meglátjuk, mi lesz jövőre.”

Az, hogy Verstappen már évek óta az élmezőny tagja, s rendre a dobogós helyekért, esetenként a győzelemért harcolt, éretté tette a hollandot. Amikor arról kérdezték, hogy készen áll-e a világbajnoki esélyesként kijáró még nagyobb figyelemre és ismertségre, így felelt a Red Bull pilótája:

„Nem számít, hogy készen állok-e vagy sem. Tudom, mire kell koncentrálnom. Hogy híresebb leszel vagy bármi ilyesmi, nem számít. A versenyhétvégéken kell teljesítenem, aztán hazamegyek és együtt töltöm az időt a családommal és a barátaimmal, így nem lehet engem olyan sokat látni.”

A holland pilóta hozzátette: apját, a szintén ex-F1-es Jos Verstappent is mindig meglepi, mennyire higgadtan áll a versenyhétvégékhez, sőt a Formula-1-be való megérkezésig amiatt is aggódott, hogy nem túl nyugodt-e a futamokat megelőzően. Verstappen viszont elmondta: meggyőződése, hogy fölösleges előre agyalni a leendő futamokon, a dolgok nagy része úgy is rendre a helyszínen dől el.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: