DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell: A büntetések elveszik a kedvünket

A Williams fiatal tehetsége szerint nem tesz jót a versenyeknek, ha túl sok büntetést osztanak ki a versenyzőknek. A brit pilóta úgy véli, így kevesebb lesz a kemény harc a pályán.

George Russell továbbra sem tartozik a szerencsések közé, bár idén többször is közel volt hozzá, még mindig nem szerzett pontot a Williams autójával. A legutóbbi alkalommal a Brit Nagydíjon mutatkozott erre komoly esély, miután Silverstone-ban a pénteki időmérő edzésen is jól teljesített, szombaton pedig a 9. helyen zárta a sprintfutamot, ám vasárnap mégis a 12. pozícióból volt kénytelen elindulni és itt is ért célba.

Erre egy büntetés miatt került sor, a sprintkvalifikáció alkalmával ugyanis a Carlos Sainz elleni csatának egy koccanás lett a vége, a felügyelők pedig őt hozták ki vétkesnek, így egy háromhelyes rajtbüntetést kapott az eset miatt. Russell úgy érzi, azzal, hogy megnövekedett a szankciók száma, mindössze annyit érnek el, hogy a pilóták sokkal óvatosabbá válnak majd a jövőben.

„Legutóbb is ezzel érveltünk, szerintem a szurkolóknak és még a versenyzőknek is jót tesz, ha kemény, illetve szoros csatákat láthatunk. Azt hiszem, amikor ennyi büntetést osztanak ki, az egy kicsit megváltoztatja a pilóták nézeteit, ahogyan megközelítik a dolgot. Senki sem akarja azt látni, hogy mindenki óvatoskodik” ─ idézte szavait a PlanetF1.



„Az utolsó két versenyen eléggé megnőtt a büntetések száma, azt pedig egyikünk sem szeretné, ha minden héten ez történne. Szerintem meg kell érteniük a véleményünket erről, mindig apró különbségeken múlik a dolog, az pedig talán csak véletlen, hogy a legutóbbi két versenyen több ilyen eset volt a szokásosnál.”

Russell a Sainz elleni ütközést is felhozta példaként, szerinte túlzás volt a háromhelyes büntetés.

„Egy kicsit durva volt, mert ez egy első körös incidens volt, amiben sok minden történt. Én kicsit leblokkoltam, de semmi rossz szándékom nem volt. Ha ez bármely másik kanyarban történik, akkor talán előttem is maradhatott volna. Azt mondják nekünk, hogy nem veszik figyelembe az akció következményeit, de szerintem ebben az esetben igen. Mindenesetre tiszteletben tartom a döntést, ők a szabályalkotók, szóval ki kell állnunk a véleményük mellett” ─ tette hozzá.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: