DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen nem bánja, ha lassul az F1

A Red Bull holland pilótája élvezi az F1-es autók jelenlegi tempóját, de néhány másodpercet szívesen feláldoz a köridőkből, ha így izgalmasabb futamokat láthatunk.

Már csak háromnegyed évet kell várniuk az F1 szurkolóinak, hogy a versenyszéria legújabb generációs, alaposan átalakított autói végre pályára gördüljenek egymás ellen. A száguldó cirkusz 2022-es szabályrendszerével várhatóan jóval könnyebbé válik a pilóták számára a mezőnyben autózás, így a nézők minden bizonnyal izgalmasabb futamokra számíthatnak majd. Ehhez az aerodinamika terén sok szigorításra volt szükség, így egyesek szerint az F1 közel került az egyforma autókkal versenyző IndyCarhoz, de ezzel Max Verstappen nem ért egyet.

f120221



„Szerintem az IndyCartól még messze vagyunk, szóval nincs gond. A következő évek során majd kiderül, milyen irányba tartunk, mit engedélyeznek és mit nem. Jelen pillanatban nincs értelme kritizálni. Ki kell derítenünk, mi lesz ebből” – reagált a holland pilóta a Motorsport idevágó kérdésére.

Verstappen egyáltalán nem bánja, ha a nagyobb izgalmak érdekében lassulnak is az autók. Korábban már panaszkodott rá, mennyire nehéz az F1-ben előzni. „Nézzék, egy körön mindig a lehető leggyorsabban akarunk menni, de jelen pillanatban kifejezetten nehéz előzni. Nem zavar, ha 3-4 másodpercet lassulunk, ha ez jobb futamokat eredményez. Mi kértünk a jobb versenyek érdekében más autókat, aminek érdekében a Formula-1 előállt egy megoldással. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a következő szezon” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: