DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Rosberget a saját csatájára emlékezteti a mostani Hamilton-Verstappen

A 2016-os világbajnok szerint Silverstone-ban vesenybaleset történt, ami mindig benne van, ha két pilóta ennyire a határon autózik. Szerinte egy igazi klasszikust látunk ebben a szezonban.

A 2016-os világbajnok Nico Rosberg szerint igazi klasszikus lehet a mostani harc Lewis Hamilton és Max Verstappen között. A korábbi pilóta úgy fogalmazott, hogy nem lehet tudni, hogy mikor ki fog éppen nyerni, vagy hogy ki lesz a bajnok, hiszen a Red Bull és a holland eddigi előnye nagyrészt elolvadt a Brit Nagydíjat követően.

"Szerintem ebből egy igazi klasszikus rivalizálás lesz, kicsit a saját harcomra emlékeztet Lewisszal, már ami az intenzitását illeti. Ebből klasszikus lesz, mert Lewis a történelem legjobbja, Max pedig a következő generáció sztárja. Gyönyörű csata lesz. A jó ebben az, hogy nem tudhatjuk, hogy ki nyeri a következő versenyt, vagy a bajnokságot, ezért fogunk rátapadni a tv-képernyőkre. Eddig is intenzív volt, de Silverstone után még inkább az lesz" - mondta Rosberg a talkSPORTnak adott interjújában.

00121009_450



Ami pedig a két rivális vitatott ütközését illeti:

"Az egész kör során az abszolút határon voltak, mert nagyon fontos, hogy ki vezet az első kör végén, azzal meg lehet alapozni a győzelmet. Mindent beleadtak, a határon táncoltak és lett belőle egy versenybaleset. Amikor valaki ennyire a határon megy, akkor abból bármikor jöhet egy összeérés. A közösségi médiában megvan a két versenyző tábora és nagy a harc, de a rasszizmus undorító és ennek itt nincs helye. Az emberek bárcsak megértenék, hogy milyen erő van a kezükben akkor, amikor ezeket írják és hogy ez mennyire fájdalmas tud lenni. Az emberek ezt nem értik. Ezt leszámítva viszont nagy csata zajlik."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: