DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 23. szerda
F1

Verstappen: Nem tudtam támadni

A listavezető az autó alulkormányzottságára panaszkodott, amely miatt nem tudott igazán agresszíven vezetni, de túlságosan azért nem csalódott, bízik a futamban.

Megszakadt Max Verstappen pole-sorozata, Silverstone-ban hetvenöt ezredmásodperccel legyőzte őt a javuló Mercedesszel támadó Lewis Hamilton. A holland pilóta nem volt elégedetlen a második hellyel, de az autó kezelhetősége nem volt az igazi - igaz, ez most nem számít annyira...

00121020_122



"Az autó önmagában nem volt rossz, de nagyon alulkormányzottá vált és emiatt egyszerűen egyetlen kanyart sem tudtam igazán megtámadni. Nem tudom, hogy milyen beállítás miatt volt ez, az első szárnyon esetleg, mindegy, ez van. Közel vagyunk azért így is. Furcsa érzés az is, hogy most itt padlógázzal mentünk, de ez igazából nem is jelentett olyan sokat, mint máskor. Meglátjuk, hogy mi lesz holnap, erős autónk van, amely a futamon jól teljesít, úgyhogy magabiztos vagyok" - értékelt az autóból kiszállva röviden Verstappen.

A Red Bull hollandja sorozatban öt időmérőt nyert meg ezt megelőzően, a vasárnapi pole-t viszont Silverstone-ban is megszerezheti még, ha a szombati 17 körös sprinten feljön az első helyre - nagy kérdés, hogy az autó "orrtolása" hogyan alakul megtankolva, versenykörülmények között.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: