DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Horner szomorú Ricciardo szenvedése miatt

A Red Bull csapatfőnöke egyáltalán nem örül annak, hogy az istállótól 2018-ban elpártolt Daniel Ricciardónak ennyire nehéz sorsa van a McLarennél. Sergio Perezről is ejtett néhány szót.

Kész hírbombát robbantott 2018-ban Daniel Ricciardo, amikor a nyári szünet magasságában nagy meglepetésre bejelentette, hogy a középmezőnyt erősítő Renault kedvéért maga mögött hagyja a futamgyőzelmekre képes Red Bull istállóját. Az ausztrál pilóta számára nem jött be a csapatváltás, hiszen egyetlen renault-s évet követően a távozásról döntött. 2021-től a McLarennél versenyez, de egyelőre ott sem találja a helyét, kilenc versenyt követően 60 pont hátránnyal kullog csapattársa, Lando Norris mögött. A pilóta helyzetéről Christian Hornert, a Red Bull csapatvezetőjét faggatták, akit elkeserítenek az egykori pilótája szenvedései.

ric-horner-20211



„Még mindig jó barátja a csapatnak, és egy nagyszerű pilóta. Szomorú azt látni, hogy jelenleg ennyire szenved, de biztos vagyok benne, hogy felül fog kerekedni a helyzeten” – fogalmazott a Beyond The Grid podcastjében. Mint hozzátette, egyszer sem kérdezett rá Ricciardónál arra, szerinte megérte-e távozni az energiaitalos gárdától, de a választ sejti.

Ricciardo döntése kisebb pilótakeringőt idézett elő a Red Bullnál. A távozó ausztrál helyére először Pierre Gaslyt ültették, de az ő szolgálatait mindössze kilenc futam után megköszönték. Utána Alex Albon ült autóba, de másfél szezont követően tőle is megvált a csapat. Hornerék eddig a harmadik választással a legelégedettebbek, szerinte Sergio Perez néhány verseny után azt hozza, ami a tőle elvárható.

„Nagyon nehéz lett volna maga mögött hagynia a Formula-1-et, figyelembe véve azt, ahogy beilleszkedett, ahogy különösen a bahreini győzelmét követően vezetett. Új dinamikát hozott a Mercedes elleni küzdelembe, aminek már megmutatkoztak az első pozitív jelei. Ezt Franciaországban és Azerbajdzsánban is láthatták. Megszerezte az első futamgyőzelmét, szóval hozza, amit hoznia kell” – kommentálta a mexikói pilóta teljesítményét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: