DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ronaldo példájából tanulna Verstappen

A Red Bull pilótája Cristiano Ronaldo nevét hozta fel, amikor arról volt szó, egy pilóta hogyan őrizheti meg a harmincas évei második felére a csúcsformáját. Úgy tűnik, hosszú pályafutásra készül.

Max Verstappen még csak 23 éves, de már most az F1 egyik nagy sztárjának számít. Világbajnoki címmel ugyan még nem rendelkezik, korából fakadóan már most több „fiatalsági” rekorddal is rendelkezik, és bárkit is kérdeznénk meg a paddockban, mindenki egyetértene abban, hogy a holland előtt hosszú és eredményes karrier áll. Hogy mennyi ideig tervez az F1-ben maradni, arról egy utóbbi interjúja árulkodhat. A Crash.net szaklapnak nyilatkozva taglalta a hosszú pályafutás kulcsát, amivel kapcsolatban elengedhetetlennek tartja a fiatal korban felismert tehetséget.

E2FcK9KXsAA0KsH



„Szerintem a nyers tempó tekintetében nem sokat fejlődik az ember, mert vagy rendelkezik tehetséggel, vagy nem. Olyan nincs, hogy az egyik éven gyors vagyok aztán lassabb. Az évek során összegyűlt tapasztalatokkal jobban megértem az autót, a gumikat, a pályákat, a jó és a rossz helyzeteket, amiket átéltem. A Formula-1-ben az apró részletek döntenek mindenről. Egy pilóta sosem hagyja abba a tanulást.”

Verstappen a hosszú pályafutás kérdésére reagálva Ronaldót hozta fel példának, aki a karrierje során jelentősen változtatott a játékstílusán annak érdekében, hogy a csúcson maradjon. 36 éves, de még mindig kiváló formában focizik. „Például egy focista veszíthet a sebességéből, de ezt képes azzal kompenzálni, hogy jobban olvassa a helyzeteket. Öt évvel korábban talán gyorsabban sprintelt, de nem értette olyan szinten a játékot. Számomra Ronaldo egy nagyszerű példa. Az ő sebessége sem olyan, mint 5-6 évvel ezelőtt, de a tapasztalatainak köszönhetően jobban átlátja a helyzeteket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: