DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

„A Mercedes még készül valamivel”

Nico Hülkenberg szerint kizárt, hogy a Mercedes a hátránya ellenére elengedné az idei világbajnoki címet. Biztos benne, hogy készülnek a Red Bull elleni visszavágásra.

Bár 2019 végén kiszorult a Formula-1 mezőnyéből, Nico Hülkenberg a Racing Point beugró pilótájaként tavaly is aktív részese volt a száguldó cirkusznak, aminek eseményeit azóta is közelről követi. A német pilótát idén az Aston Martinnál és annál a Mercedesnél is tartalékversenyzőként jegyzik, amely istálló címvédőként jelenleg 44 pontos hátránnyal követi a konstruktőri éllovas Red Bullt. A német pilóta szerint hiába került lépéshátrányba az istálló, feladni biztosan nem fogja a világbajnoki küzdelmet.

hulk-portre-20202



„A képlet egyszerű, a Red Bullé a jobb, a gyorsabb autó. A korábbi évekhez hasonlóan a Mercedeshez képest kevesebbet veszítettek a szabálymódosítások után. Ezért vezetnek most ők, de nem hiszem, hogy ezzel vége lenne. Semmiképp sem írnám le a Mercedest, valamivel még biztosan készülnek, ami javíthat az autójukon” – nyilatkozta a német RTL-nek.

Hülkenberg szerint a világbajnoki éllovas Max Verstappen számára egy hosszú sikersorozat kezdődhet meg idén. „Max számos világbajnoki címért harcban lesz. Jelenleg egy elég jó sikerhullámot ül meg, a magabiztossága az egekben, és bízik az autójában” – magyarázta a német, aki jó kapcsolatot ápol a hollanddal. „Egy régi barátság köt minket össze. Az egy külön mélységet ad neki, hogy beszélek hollandul. Szerintem egészen jól megértjük és kedveljük egymást.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: