DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hill: Ricciardo nem felejtett el vezetni

Az 1996-os F1-es világbajnok szerint kétségtelen, hogy a pilóták idősebb korukban egyre veszítenek a fényükből, de a 33 éves Daniel Ricciardo nem emiatt szenved a McLarennél.

Sokan gondolták azt a 2021-es szezon kezdetéig, hogy Daniel Ricciardo jól döntött, amikor két év együttműködést követően a McLaren kedvéért maga mögött hagyta a Renault istállóját, ám a csapatváltás a vártnál nehezebben megy az ausztrál számára. Kilenc verseny alapján Ricciardo 40 ponttal az egyéni tabella nyolcadik helyét foglalja el, miközben csapattársa, a McLarennél 2019 óta versenyző Lando Norris 101 egységgel a negyedik helyen tanyázik. A helyzetre reagálva Damon Hilll egykori F1-es pilóta felemlegette annak lehetőségét, hogy az ausztrál talán már maga mögött hagyta karrierje csúcspontját. 

00221003_1190



„Voltak alkalmak a pályafutásom során, főleg a vége felé, amikor a varázs hirtelen elmúlt. És a pilóta nem tudja kitalálni, mi történik. De tudják, Danny még mindig meglehetősen fiatal, szóval nincs arról szó, hogy odaveszett volna a tehetsége. Kimi Raikkönent említettük, de Lewis is 38 éves lesz, mire befejezi. Ez volt az a kor, amikor Alain Prost visszavonult, de úgy gondolom, 33 éves kor felett a varázs kezd megkopni. A fiatalokban ott van, de ők erről nem is tudnak, ők csak az ösztöneiket követik. Aztán idővel ehhez keveredik a tudás és a tapasztalat” - fogalmazott az F1 Nation podcastjében az 1996-os világbajnok.

Hill Norris múlt hétvégén látott védekezéséről, és az azért kapott büntetéséről is kifejtette véleményét. Erről itt olvashattok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: