DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Red Bull: Miénk a legjobb pilóta, motor, autó

Helmut Marko szerint a Red Bull idén minden lényeges területen a Mercedes fölé nőtt, így jó esélyekkel folytatja az idei világbajnoki küzdelmet. Fontosnak tartja, hogy Silverstone-ban is nyerjenek.

A Formula-1-es hibrid érában idén fordult elő először, hogy a Red Bull istállóját az egyéni és a konstruktőri tabellán is a verhetetlennek tűnő Mercedes előtt jegyzik. Az energiaitalos gárda múlt hétvégén sorozatban ötödik futamgyőzelmét szerezte, ilyen hosszú szériában 2014 óta a Ferrari sem volt képes legyőzni az Ezüst Nyilakat. Helmut Marko elégedettségét fejezte ki.

E2FcK9KXsAA0KsH



„Három futam, 76 pont. Ezt hívom én kaszálásnak. Mi rendelkezünk a legjobb pilótával, a legjobb autóval és a legjobb motorral” – magyarázta a csapat tanácsadója, aki ragaszkodik ahhoz, hogy tovább folytassák az idei autó fejlesztését, annak ellenére, hogy a 2022-ben érkező technikai szabályváltozások miatt nagy átalakulás vár a mezőnyre. „Ragaszkodunk a menetrendünkhöz, még úgy is, hogy a Mercedes arról próbál meggyőzni minket, jövőre két másodpercre fog rúgni a hátrányunk” – nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak.

A Red Bull olyannyira a Mercedes fejére nőtt, hogy a csapat olyan pályákon is legyőzte a címvédőket, ahol azt korábban kis túlzással elképzelhetetlennek tartották. Ez erős visszajelzés Markóék számára, hogy jó munkát végeznek, és a jövőben is sikerekre számíthatnak. Egy esetleges silverstone-i sikerre mérföldkőként tekintenének, de Marko tudja, hogy az F1-ben gyorsan nagyot fordulhat a világ. „A McLaren példájából láthatjuk, mennyire gyorsan megtörténhet. Erős ellenfelek voltak [Ausztriában]. Csak más körülményekre és más gumikeverékekre van szükség a változáshoz, de ha Silverstone-ban legyőzzük a Mercedest, az egy jó jel lesz számunkra” – tekintett előre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: