DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardót elszomorítja a futamtörlés

Az ausztrál pilóta csalódottságát fejezte ki a mai F1-es bejelentés kapcsán, amely szerint idén is elmarad az Ausztrál Nagydíj. Eddig is honvágya volt, mivel egy éve nem járt otthon.

Az ausztrál F1-es rajongók számára kiábrándító hír látott napvilágot kedd délelőtt. A helyi futamot szervező AGPC hozta nyilvánosságra a döntést, miszerint a világjárvány miatt a 2020-as évhez hasonlóan idén is elmarad az Ausztrál Nagydíj. Az esemény körül egy ideje érezhető volt a bizonytalanság, egy helyi lap már június első felében arról írt, ideje lefújni a nagydíjat. A honvággyal küzdő Daniel Ricciardo számára ez egy fájó bejelentés volt.

E2GEaWTWQAAKx1S



„Óriási csalódás minden pilóta számára, hogy novemberben nem utazunk Ausztráliába, de megértem a döntést. Én személy szerint alig várom, hogy újra otthon versenyezzek. Ez a hosszú várakozás miatt még édesebb lesz. Bízom benne, hogy 2022-re változik a helyzet, így az Albert Parkban ismét találkozhatunk a nagyszerű rajongókkal, és egy óriási show-val szolgálhatunk számukra” – idézte őt a Speedcafe.

A döntés kapcsán Mark Webber is csalódottságát fejezte ki, aki a futamot szervező Australian Grand Prix Corporation tagja. „Szörnyű, hogy egy újabb év telik el Ausztrál Nagydíj nélkül. Kár érte, mert világszínvonalú munkát végzünk a verseny szervezésével.”

Ricciardo legjobb hazai eredménye két negyedik helyezés. Utoljára 2019-ben állt rajthoz ausztrál közönség előtt, de akkor rögtön a rajt pillanataiban véget ért a futama, mivel eltalált egy pálya szélén húzódó bukkanót, ami tönkretette az autóját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: