DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 22. kedd
F1

Ecclestone: Már nem Hamilton a legnagyobb

Az F1 egykori tulajdonosa szerint már nem Lewis Hamilton számít az F1 egyetlen nagyágyújának, megfelelő autóval a mezőny több tagja is képes lenne legyőzni őt.

Az utóbbi két hét során komoly lépéshátrányba került a világbajnoki küzdelemben Lewis Hamilton, aki öt verseny óta nem állt a dobogó tetején, és immár 32 pontos a lemaradása az éllovas Max Verstappen mögött. A múlt vasárnapi Osztrák Nagydíjat megelőzően az F1 korábbi nagyura, Bernie Ecclestone a Bildnek nyilatkozva úgy fogalmazott, a hétszeres világbajnok jelenleg nem nevezhető a Formula-1 abszolút legnagyobbjának.

 E5cPLKdWUAQY8Ge



„Nem, szerintem jelenleg nem ő az. A legjobb hat pilóta képes legyőzni Lewist és Maxet, ha rendelkezik a megfelelő autóval. Egy igazi bajnokot az jellemez, hogy képes megbirkózni nehéz helyzetekkel. Lewist semmiképp sem írhatjuk le. Érdekes párharc lesz Verstappen és közte” – idézte őt a PlanetF1.

Arra a kérdésre határozott igennel válaszolt az F1 egykori tulajdonosa, hogy Verstappen képes-e legyőzni a hétszeres világbajnokot. „Tehetséges és gyors, de némi szerencsére is szüksége lesz – és a jobb autóra. Hogy ez mennyire fontos tényező, azt tavaly Bahreinben láthattuk, amikor George Russell Lewis helyett versenyzett, és csak egy technikai hiba miatt nem nyerte meg a futamot. Ezt senki sem gondolta volna. De a Formula-1-ben élversenyzőként nemcsak a legjobb autóra van szükség, hanem némi szerencsére is. Lewis ebben évekig bővelkedett. Jelenleg nem mindig mellette és a Mercedes mellett áll a szerencse, de azt is hozzá kell tenni, hogy a Red Bull szuper munkát végez” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: