DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 22. kedd
F1

Ismét döcögősen indult Perez hétvégéje

Sergio Perez számára nehezen indult az Osztrák Nagydíj hétvégéje. A mexikói pilóta csak a 11. helyen zárta a második szabadedzést és elmondása szerint eddig nem igazán érzi jól magát az RB16B volánja mögött.

A Red Bull pilótája mindkét pénteki edzés során jelentősen elmaradt a csapattársa, Max Verstappen teljesítményétől. A mexikói pilóta az első gyakorlás során 6 tizedmásodperccel, a második edzés során pedig már közel egy másodperccel végzett holland kollégája mögött.

A Bikák szaktanácsadója, Dr. Helmut Marko elmondta, hogy Pereznek még mindig vannak problémái, különösen esős körülmények között.

„Úgy tűnik, hogy a Mercedesnek sikerült felzárkóznia hozzánk valamilyen szinten” – nyilatkozta az osztrák a pénteki nap végén. „Nagyon szoros csatára számítok és szerintem az időjárási viszonyok is nagy szerepet fognak játszani abban, hogy ki szerzi majd meg a pole-pozíciót. Ezek között a körülmények közt Verstappen újra megmutatta, mennyire jó. A beállítás is remek, ezért vele nem számítunk problémára. Másrészről Sergiónak kicsit több gondja van…”



A kétszeres futamgyőztes mexikói pilóta egyelőre nem érzi magát kényelmesen az autóban és szerinte még rengeteg munka áll előttük.

„A hosszú etapok kifejezetten jók voltak, azonban még hosszú az út előttünk” – értékelt Perez, aki nemrégiben SMS-ben segített Yuki Tsunodának. „Mindkét edzés nagyon nehéz volt, a lágyabb gumikon egyáltalán nem éreztem jól magam. Elemeznünk kell az adatokat és az időmérőre fel kell gyorsulnunk oda, ahol a megérdemelt helyünk lenne.”

„Az autó egyensúlya nagyon rossz alacsony üzemanyagszintnél, azonban ezt sikerült gyorsan orvosolnunk, ami nagy pozitívum.  Az abroncsok kevésbé koptak az előző versenyhez képest, ami szintén jó hír.”

Mindezek mellett az F1 mezőnye kipróbálhatta a Pirelli új szerkezetű abroncsait, amiket Brit Nagydíjtól kezdődően használhatnak majd éles körülmények között a versenyzők. Perez ennek is nagyon örült és zárásként elmondta, hogy „sokat tanultam a mai napból és remélhetőleg az időmérőn egy előkelő rajthelyet tudok majd szerezni magának.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: