DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Leclerc sokat sakkozott a héten, Raikkönen... nem

A mezőny maradt Spielbergben, a pilóták próbálták elütni az időt - Charles Leclerc lelkesen válaszolt erre a kérdésre, Kimi Raikkönen viszont csak a szokásos szintet hozta.

Az Osztrák Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján többeket is megkérdeztek arról, hogy mivel töltötte az utóbbi egy hetet, hiszen a mezőny maradt Spielbergben a múlt vasárnapi Stájer Nagydíjat követően. Charles Leclerc lelkesebben válaszolt, kifejtette, hogy főleg Carlos Sainzcal sportolt, bár nem mindig volt sikeres:

"Egy kicsit golfoztam, egy kicsit sakkoztam... mit is csináltam még?... hát nagyjából ennyit, ezt a kettőt. Voltak még megbeszéléseink is, hogy megértsük a múlt hétvégét, de arról nem akarok részletesen beszélni, hogy hogyan is teljesítettem golfban és sakkban..." - mondta a monacói többek között a Formula.hu jelenlétében. Aztán az újabb kérdésre mégis részletezte:

00121014_017



"Carlosszal sakkoztam és igazából az elég jól ment! Szerintem többször nyertem, mint ő, de elég szoros csatákat vívtunk. A golf viszont nagy csalódás... játszottunk Lando Norrisszal, Alexander Albonnal, illetve Carlosszal, de kikaptunk, szóval ez van" - tette hozzá lemondó hangsúllyal, csalódottan Leclerc.

A Leclerc-rel párban beülő Kimi Raikkönennek is megpróbálták lazán átdobni a labdát, hogy na és mit csinált, de a finn a szokásos stílusát hozta. "Otthon voltam" - jött a válasz. Semmi golf, semmi sakk? "Nem." Oké, hogy van a család. "Jól." Innentől elég nehéz volt tovább feszegetni a témát, inkább rá kellett térni azokra a sablon dolgokra, amikre kész választ rántanak elő a pilóták...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: