DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Ricciardo ismét kiábrándult az F1-ből

Az ausztrál pilóta számára Monacói Nagydíj után idén ez a második F1-es hétvége, amit legszívesebben elfelejtene. A futamát egy rejtélyes műszaki hiba tette tönkre.

Daniel Ricciardo a közelmúltban fogalmazott úgy egy interjú során, hogy a technikai sportok nehézségei miatt szezononként legalább egyszer kiszeret a Formula-1-ből, és a legutóbbi ilyen alkalom Monacóban jött el számára. Azóta mindössze öt hét telt el, de az ausztrál ismét egy hasonló nagydíjon van túl, Ausztriában ugyanis a 13. pozícióból rajtolva a 14. helyen ért célba, így pontok nélkül zárt. Eközben csapattársa, Lando Norris sorra hozza a jobbnál jobb helyezéseket, és már az ötödikkel sem tud elégedett lenni.

E2GEaWTWQAAKx1S



„Ha ebben a sportban nehezen megy, akkor nagyon nehezen megy. Ez is egy olyan nap volt, amikor nagyon nem szerettem vezetni. A hétvégém rossz volt, és még rosszabb lett” – értékelt az ausztrál, aki a futam első néhány körében jól helyezkedett, néhány pozíciót is nyert, ám a hetedik kör elején rejtélyes módon teljesítményt veszített a motorja, így néhány kanyaron belül visszaesett a kezdőpozíciója mögé. „Az egyes kanyarból kifelé éreztem, aztán átkapcsoltam pár dolgot, és a hetes-nyolcas kanyar környékére vissza tudtam hozni. Addigra viszont mindenki visszaelőzött, aki mellett addig elmentem. Onnantól a szerelvény része vagy, és vége a hétvégének. Ami még rosszabbá tette a helyzetet, hogy utána rendben volt [az autó]. Amikor valaki ennyire visszaesik, az hamar véget akar vetni a fájdalomnak.”

Pedig az ausztrál néhány pontot is elcsíphetett volna a 71 körös futamon, mert összességében alkalmas lett volna rá a csomagja. „Akkor még hosszú verseny állt előttünk, de körülöttem mindenki nyithatta a DRS-t, a szabad levegő pedig nagyon fontos egy ilyen pályán. Teljesen beállt a versenyünk, szélárnyékban nagyjából mindenki hasonló köröket autózott, szóval nem lehetett mit tenni” – idézte a frusztrált pilótát a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: