DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Marko: A Mercedes folyton csak panaszkodik

A Red Bull tanácsadója sarkos véleményt fogalmazott meg a rivális csapat viselkedésével kapcsolatban. Szerinte egyértelmű, a címvédők nincsenek hozzászokva, hogy hátrányban vannak.

Ahogy a 2021-es Formula-1-es szezon során a pályán, úgy azon kívül is intenzív csata zajlik a Red Bull és a Mercedes istállója között, a két csapat egymást kritizálva, támadva, az FIA-nál besúgva tölti heteit. A legutóbbi sajtón keresztül lezajlott szóváltás a Stájer Nagydíj helyszínén történt, ahol az energiaitalosok tanácsadója Max Verstappen győzelmét követően úgy fogalmazott, a Mercedes finoman szólva nincs hozzászokva az üldöző szerepéhez.

marko-portre-20193



„Vicces dolgokat csinálnak, hogy finom legyek. Panaszkodnak a hátsó szárnyunkra, a bokszkiállásainkra, bármire és mindenre. Ha nem ők csinálnak valamit, akkor az Aston Martint használják erre a célra. Mi a versenyzésre koncentrálunk, és azon dolgozunk, hogy senki se tudjon megállítani minket. A Mercedesnek hiányzik az 50 lóerős előnye, amit hét éven át élvezett, de az egyenesben most egy Mercedes-motoros McLaren volt a leggyorsabb. Ehhez nincsenek hozzászokva. Tavaly óriásit léptek előre az erőforrásukkal, de tanultunk a hibáinkból, és a Honda idén felzárkózott. Motorerőt tekintve nagyjából egy szintet képviselünk, emellett az autónk az első naptól kezdve versenyképes” – idézte Helmut Marko kritikáit a PlanetF1.

Mivel az F1 mezőnye a héten duplázik Ausztriában, Marko szerint újabb jó esélyük adódik a győzelemre. A leintést követően fogalmazta meg elvárását. „Ez egy nagyszerű győzelem volt Maxtól, idén szárnyal. Mi irányítottuk a versenyt. Jövő héten is itt állunk rajthoz, és az egyetlen, ami változik, az a gumifelhozatal. Kicsit puhábbak lesznek, ami még inkább minket segíthet. Ma sokkal kisebb volt a gumikopásunk, mint a Mercedesnek. Lesznek hétvégék, amikor erősek lesznek, de jövő héten is nekünk áll a zászló. Némi szerencsével 25 pontos előnnyel érkezhetünk Silverstone-ba.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: