DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Russell nem jutott Q3-ba, de célba veszi a pontokat

Ezredeken múlt, hogy nem jutott be a Q3-ba a Williamsszel a fiatal brit, aki magabiztosan érezte magát az autóban, és úgy véli, reális esély lehet arra, hogy Spielbergben erőből pontot szerezzen.

George Russell a 11. helyre kvalifikálta magát a Formula-1-es Stájer Nagydíj időmérőjén, de mindössze nyolc ezredmásodperccel kapott ki a tizedik Lance Strolltól, azaz ennyi választotta el a britet attól, hogy első alkalommal bevigye a Williamst a Q3-ba. Így viszont az előtte indulókkal ellentétben szabadon választhat gumit a rajtra – amikor arról kérdezték, hogy ilyen tekintetben nem jobb-e a 11. rajthely a tizediknél, így felelt Russell:

russell-williams-stajergp



„Talán, ki tudja? Nyilván szerettünk volna bejutni a Q3-ba, nagyszerű eredmény lett volna. Rendkívül közel voltunk hozzá, és nagy elégedettséggel tölt el, amikor kihozzuk a maximumot az autóból, ami elég sokszor sikerül is. Főleg úgy, hogy még nagyobb hangsúlyt fektetünk a vasárnapi teljesítményre, és igyekszünk tökéletesíteni az autót a versenytempóra. Meglátjuk, mi lesz holnap. Úgy vélem, erőből indulhatunk innen, de sok gyors srác lesz mögöttünk: Sainz, Ricciardo, Vettel… De várom már, és szeretnénk néhány pontot szerezni.”

Russellt sokan Mr. Szombatnak tartják, a múlt hétvégi Francia Nagydíjon viszont vasárnap is erős formát mutatott, s a Stájer GP pénteki edzései alapján még inkább versenyképes lehet a Williams a hosszabb etapokon: „A tegnapi volt az eddigi legjobb péntekünk. Meglátjuk, hogyan tudjuk ezt átültetni holnapra. Van egy új szett kemény gumink, ez nyilván számíthat. Az autó jónak érződött, erősnek tűnünk – meglátjuk, mi lesz ebből holnap.”

A brit még mindig első williamses pontjaira vár – az összes vb-egységét a tavalyi szahíri mercedeses beugrása alkalommal gyűjtötte –, de a Red Bull Ringen végre megszerezné őket: „Egyértelműen ott az esély. Valamelyest más irányba mentünk a beállításokkal, és úgy tűnik, ez kifizetődik. Sokat számított a magabiztosság az autóban, emellett egy enyhe szellőcske sem zavart meg minket ma.”

FRISSÍTÉS: Yuki Tsunoda háromhelyes rajtbüntetése után Russell végül a 10. helyről fog rajtolni vasárnap.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: