DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Seidl ijesztőnek nevezte Bottas megpördülését

Valtteri Bottas elég amatőr hibát vétett péntek délután, amikor keresztbe állt a bokszutcában. A Mclaren szerelőinek ez kellemetlen pillanatokat okozott, csapatfőnökük szerint a biztonság az első.

A Mercedes pilótája egy igazán veszélyes szituációt teremtett, amikor a Stájer Nagydíj második szabadedzésen megpördült a bokszban. Bottas egy kerékcserén volt túl és indult volna vissza a pályára, ám a hideg gumikon elindult az autójának hátulja, veszélybe sodorva ezzel a McLaren szerelőgárdáját. A finn versenyző ugyanis a wolkingi istálló garázsa előtt vesztette el irányítását a versenygépe felett, ahol több szerelő is kint állt, így nagyobb baj is lehetett volna az esetből.

Sérülés végül nem történt, mindenesetre az eset miatt vizsgálatot indítottak a felügyelők.  A McLaren csapatfőnöke szerint a biztonság a legfontosabb, így az egyetlen, amit tehettek, hogy segítettek menetirányba állítani a Mercedest. Andreas Seidl szerint a pilótáknak tisztában kell lenniük azzal, mennyire fontos az óvatosság a bokszutcában.

„Nem tudom pontosan mi történt ott, de nyilvánvalóan ijesztő pillanat volt. Az egyetlen, amit tehettünk, hogy segítünk Valtterinek megtalálni a helyes irányt, ezért odébb toltuk az autóját” – mondta a Sky F1-nek Seidl.



„Azt hiszem ez nem egy olyan dolog, amiről beszélnünk kellene a pilótákkal. Mindannyian jól ismerik a bokszutcát és tudnak az ott tartózkodó emberekről.”

Habár az FIA vizsgálja az esetet, Bottas szerint valószínűleg csak tisztában akarnak lenni, mi is történt pontosan, így meglepődne, ha büntetést kapna emiatt. A szabadedzést a 12. helyen záró pilóta szerint ez egy normális hiba volt, de Seidl sem akar túl nagy jelentőséget tulajdonítani az ügynek, úgy véli egyszerűen óvatosabbnak kell lennie a versenyzőknek.

„A legfontosabb, hogy mindig a biztonság legyen az első és óvatosan hagyjuk el a bokszutcát, különösen a friss kemény gumikon. Ismétlem, nem láttam, hogy mi is történt, de hála az égnek nem történt semmi baj és léphetünk tovább.” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: