DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bottas fejlődése bátorítja a Mercedest

A bizonytalan jövő elé néző Valtteri Bottas jó formában teljesítette a Francia Nagydíjat, amire reagálva a Mercedes csapatfőnöke úgy fogalmazott, ígéretes a finn fejlődése.

F1-es karrierje talán legnehezebb szezonkezdetén van túl Valtteri Bottas, aki a 2021-es idény első hat versenyének csak a felén szerzett pontot, ráadásul Monacóban a második helyről esett ki. Küzdelmei miatt csak idő kérdése volt, mikor merül fel annak lehetősége, hogy a Mercedes George Russell kedvéért elküldi őt, és ez a közelmúltban természetesen újra szóbeszéd tárgya lett. A finn Franciaországban azonban ígéretes formában autózott, szinte a teljes versenytávon ott volt Max Verstappen és Lewis Hamilton nyomában, ami Toto Wolff csapatfőnök számára pozitív jel. Bár a végére Bottas visszaesett a negyedik helyre, ez az istálló szemszögéből nem vett el az érdemeiből.

wolff-portre-20211



„Őszintén szólva még így is azt gondolom, hogy jó versenyt futott, mivel a futam nagy részében ott volt Lewis és Max környékén. Jó irányba tart a fejlődése. Igen, gumikezelésben még van lemaradása, de ezt a következő néhány nap során kielemezzük. Abban határozott fejlődést látok, ahogy a futamokat és az időmérő edzéseket teljesíti” – fogalmazott a csapatfőnök.

Az idei szezon közel egyharmadánál Bottas az egyéni tabella ötödik helyét foglalja el, hátránya 72 pont az éllovas Max Verstappen mögött. Wolff szerint a finn körül felmerült pletykákra egyetlen megfelelő reakció létezik. „Valtteri tudja, mi a válasz ezekre a híresztelésekre: teljesíteni kell a pályán” – tette hozzá a csapatvezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: