DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Szenvedett a Ferrari, Leclerc tanácstalan

Borzasztó futamot tudhat maga mögött a Ferrari istállója Franciaországban, ahol egyik autójukkal sem sikerült pontot szerezniük. Leclerc két Alfa Romeo között a 16. pozícióban ért célba.

A Francia Nagydíj közvetítése során az élen harcoló Red Bull és Mercedes párosa elvitte a showt, pedig mögöttük is történtek érdekes események: a Ferrari például idei legrosszabb futamát teljesítette a Paul Ricard versenypályán. Az időmérő edzésen még semmi problémája nem volt a csapatnak, Carlos Sainz az ötödik, Charles Leclerc pedig a hetedik rajthelyet szerezte meg, vasárnapra azonban mintha minden teljesítmény elillant volna a vörös autókból. Sainz a 11., Leclerc pedig a 16. pozícióban ért célba. Angolul a pilóták gyakran a „trükkös” szót használják, amikor nehéz versenyről beszélnek, de a saját futamát értékelve Leclerc ezt nem találná kellően kifejezőnek.

 E4VSYXlWUAw8q8O



„Nem tudom, a trükkös a megfelelő szó-e. Én sokkal rosszabbul írnám le. Nevetséges volt. Meg kell értenünk, mi történt, mert mindkét autónk nagyon szenvedett, és egyre hátrébb csúsztunk. A verseny egy pontján megpróbáltunk egy második kiállást, csak hogy kiderüljön, miért vagyunk ilyen helyzetben. Visszaváltottunk a közepesekre, de semmi esélyünk nem volt jobb teljesítményre. A gumik nagyon gyorsan koptak, tanácstalan vagyok” – árulta el a monacói.

Egyelőre sok a kérdőjel a csapatnál, az azonban biztos, hogy a gumikezelésükön sok múlt. „Az első két körben a tempónk rendben volt, de aztán mindkét autónk visszaesett, miközben mindenki más folytatta ugyanabban a tempóban. Jelenleg ezen kell dolgoznunk. Komolyan meg értenünk, mi történt” – tette hozzá a leintést követően a helyszínen, ahol a Formula.hu is képviselteti magát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: