DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton tudni akarja, hogyan kaptak ki a Red Bulltól

A Mercedes világbajnoka a Francia Nagydíj utolsó köreiben bukta el a vezetést Max Verstappennel szemben. A csapata stratégiája nem volt az igazi, de a pilóta szerint nem csak ezen múlt a győzelme.

Az év egyik legfeszültebb, legizgalmasabb futamával ajándékozta meg a rajongókat Paul Ricard, ahol a futamgyőztes sorsának kiléte egészen az utolsó versenykilométerekig nem dőlt el. A második pozícióból rajtoló Lewis Hamilton előbb a rajtot követően, majd a futam második felében is megörökölte a vezetést Max Verstappentől, ám a kockás zászló mégsem őt intette le nyertesként. Vele ellentétben Verstappen két kiállással teljesítette a futamot, így az utolsó körökben frissebb közepes keverékeken a negyedik pozícióból felzárkózva mindkét Mercedest maga mögé utasította. Hamilton elismerte, a Red Bull Franciaországban jobb volt, mint a címvédő gárda.

 E4VUchFXwAMdL1R



„Gratulálok Maxnek, nagyszerű munkát végzett. Egész hétvégén ők voltak az erősebbek. Figyelembe véve, hogy milyen nehezen alakult a pénteki napunk, egész jó munkát végeztünk, de a végére semmi gumim nem maradt. Sajnos a pozíciót így elveszítettem, ettől függetlenül jó verseny volt” – értékelt a brit, mire Martin Brundle felvetette, ha így folytatják Verstappennel, akkor ebből az F1 valaha volt egyik legjobb világbajnoki éve lehet. Erre reagálva Hamilton elárulta, miben szeretne változást látni a szezon hátralévő részében.

„Találnunk kell némi tempót, ez nem is kérdés. Ma az egyenesekben veszítettük a legtöbb időt, szóval mélyre kell ásnunk. Meg kell találnunk, hogy ez a motorerőn vagy a légellenálláson múlik. Ettől függetlenül még mindig jó csomaggal rendelkezünk” – tette hozzá a brit, aki ezzel az eredménnyel 12 pontos hátrányba került ellenfelével szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: