DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Tavaly alapozta meg idei évét a Red Bull

Christian Horner szerint a 2020 év végi munka miatt sikerült eddig ilyen jól ez a szezonjuk, de nem felejtette el kiemelni a Honda által bemutatott új motort sem.

Sokan úgy gondolták, hogy erre a szezonra maradnak a tavalyi erőviszonyok, mert nincs értelme túl nagy energiát és pénzt ölni bele akkor, amikor 2022-től teljesen új autókkal kell már versenyezni. Nos, a Red Bull másképp gondolta és eddig bejött neki, gyakorlatilag a legjobb autót rakta össze 2021-re és reális esélye van arra, hogy egyénileg és csapatként is világbajnoki címet nyerjen.

"Az volt fontos, hogy tavaly az év második felében nem álltunk le a fejlesztéssel, ez segített jobban megérteni az autónkat. Hosszú idő óta először mehettünk úgy oda a tesztre, hogy versenyképes volt a technika és ezt sikerült átmenteni a többi pályára is. Pedig általában eltelik a szezon negyede, mire felébredünk" - mondta erről Christian Horner csapatfőnök az Auto Motor und Sportnak adott interjújában.

00121010_168



"Nem szabad megfeledkeznünk a Hondáról sem, nagyszerű munkát végeztek, hogy már most bedobták a 2022-re tervezett motort, mert mindent ki akartak hozni magukból. Mi már tavaly év végén teszteltük az idei évre szánt padlólemezünket is, méghozzá kétszer, Portimaóban és Abu Dhabiban. Fontos volt, hogy kipróbáljuk, milyen hatása van az autóra" - magyarázta Horner.

A Red Bull a Paul Ricardra is esélyesként érkezik, hiszen az utóbbi hétvégéken egyértelműen ők voltak a leggyorsabbak, a Mercedes pedig szenvedett, így mindkét bajnokságban élen is állnak az energiaitalosok. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: