DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton nem érez nyomást, ő sem lehet hibátlan

A világbajnok szerint nem a Verstappen által generált nyomás miatt hibázott Bakuban, sőt, ő ezt nem is tekinti hibának, de azért tettek óvintézkedést, hogy ne történjen meg ez újra.

A Francia Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján Lewis Hamilton és Max Verstappen együtt vett részt, egy párban ültették be őket, így egymás jelenlétében válaszoltak a feltett kérdésekre. Hamiltontól például megkérdezték azt, hogy az utóbbi hat futamon kétszer is hibázott, ez vajon amiatt lehet-e, mert Verstappen nyomást gyakorol rá...

010



"Nos, hát a legutóbbinál Max nem is volt már versenyben, szóval egyértelműen nem miatta volt" - válaszolt nevetve Hamilton és Verstappen is belekuncogott a mondatba. "Ezt én egyébként nem is értékelem hibának, nem tudom, hogy az előző mi volt. A hiba általában az, amikor lecsúszunk a pályáról, elnézzük a féktávot, nekimegyünk a falnak... ez egy kikényszerítetlen dolog volt, de benne lehetett volna bármikor, sajnos most elég fájóan érintett minket" - magyarázta többek között a Formula.hu jelenlétében.

"Egyébként nem érzek nyomást, nyugodt vagyok, nem lehetünk mindig tökéletesek" - tette hozzá, majd arra is rátért, hogy min módosítottak annak érdekébe, hogy ne fordulhasson elő vele megint az, ami Bakuban. "Nem változtattunk a kapcsoló pozícióján, de tettünk rá egy burkolatot, hogy még egyszer ne üssek bele véletlenül. Rövid távra jó ez, de egy kormányt nem olyan egyszerű kicserélni, vagy áttervezni, mert így vannak kitalálva, úgyhogy hosszabb távú megoldáson majd később gondolkodunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: