DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Elcsábította az Alfa tervezőjét az Aston

Az Alfa Romeo vezető tervezőjével erősíti saját szakmai stábját az Aston Martin F1-es istállója. Luca Furbatto korábban többek között a McLarennél, a Toyotánál és a Toro Rossónál is tevékenykedett.

Jelentős belső átalakítások közepette igazolt neves szakembert az Aston Martin. Az F1-be idén visszatért alakulat 2022-re alaposan átszervezi a technikai csapatát, ennek egyik lépéseként szerezte meg az Alfa Romeónál 2017 óta vezető tervezőként tevékenykedő Luca Furbattót. Az olasz-brit származású szakember a következő szezontól mérnökigazgatói szerepet kap az alakulatnál. Felettese Andrew Green lesz, akit vezető technikai igazgatónak léptetnek elő. Az igazolás időzítése nem véletlen, ugyanis az Aston Martin jövőre nyitja meg a jelenleg még épülő új gyárát Silverstone-ban, ami miatt az istálló nagyságrendileg 250 fővel tervezi gyarapítani állományát.

luca-furbatto



„A technikai csapatunk jelentős bővítése során hihetetlenül izgatottak vagyunk, amiért Luca úgy döntött, csatlakozik hozzánk. Értékes tudással és nézőponttal érkezik hozzánk, hogy segítse a rövid- és középtávú terveinket” – fogalmazott a bejelentés kapcsán Otmar Szafnauer csapatfőnök.

„Izgalommal tölt el, hogy mérnökigazgatóként csatlakozhatok az Aston Martinhoz. Ez a projekt a siker minden összetevőjével rendelkezik: elkötelezett vezetőség, tehetséges munkatársak, új befektetések. Várom, hogy szerepet játszhassak a csapat bővítésében” – tette hozzá Furbatto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: