Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. augusztus 1. vasárnap
F1

Elcsábította az Alfa tervezőjét az Aston

Az Alfa Romeo vezető tervezőjével erősíti saját szakmai stábját az Aston Martin F1-es istállója. Luca Furbatto korábban többek között a McLarennél, a Toyotánál és a Toro Rossónál is tevékenykedett.

Jelentős belső átalakítások közepette igazolt neves szakembert az Aston Martin. Az F1-be idén visszatért alakulat 2022-re alaposan átszervezi a technikai csapatát, ennek egyik lépéseként szerezte meg az Alfa Romeónál 2017 óta vezető tervezőként tevékenykedő Luca Furbattót. Az olasz-brit származású szakember a következő szezontól mérnökigazgatói szerepet kap az alakulatnál. Felettese Andrew Green lesz, akit vezető technikai igazgatónak léptetnek elő. Az igazolás időzítése nem véletlen, ugyanis az Aston Martin jövőre nyitja meg a jelenleg még épülő új gyárát Silverstone-ban, ami miatt az istálló nagyságrendileg 250 fővel tervezi gyarapítani állományát.

luca-furbatto„A technikai csapatunk jelentős bővítése során hihetetlenül izgatottak vagyunk, amiért Luca úgy döntött, csatlakozik hozzánk. Értékes tudással és nézőponttal érkezik hozzánk, hogy segítse a rövid- és középtávú terveinket” – fogalmazott a bejelentés kapcsán Otmar Szafnauer csapatfőnök.

„Izgalommal tölt el, hogy mérnökigazgatóként csatlakozhatok az Aston Martinhoz. Ez a projekt a siker minden összetevőjével rendelkezik: elkötelezett vezetőség, tehetséges munkatársak, új befektetések. Várom, hogy szerepet játszhassak a csapat bővítésében” – tette hozzá Furbatto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?