DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 10. csütörtök
F1

Wolff: Mindkét autónkra szükség van

A Mercedes vezére szerint az utóbbi két hétvégén csak egy-egy autójuk működött úgy-ahogy, egy mindig betlizett, de ez most már nem fér bele - hasznosítani akarják a tapasztalatokat.

Két botrányosan gyenge hétvégén van túl a Mercedes csapata, a gyenge tempó és az autó egyértelmű problémái ellenére azonban mindkétszer bennük volt egy-egy dobogó - Monacóban Valtteri Bottas top hármas helyezését dobták ki az ablakon az elrontott (megsemmisített) kerékcserével, míg Bakuban Lewis Hamilton így is nyerhetett volna, ha nem állítja el azt a bizonyos brake magic kapcsolót. Toto Wolff csapatvezető világosan látja a helyzetet:

www



"Ez a két városi pálya nem feküdt az autónknak, de csalódottak voltunk, hogy egy dobogót és egy győzelmet veszítettünk el a hibáink miatt. A magas elvárásainkból fakad a frusztrációnk és ez az, ami hajt minket előre. Ezen a két futamon olyan tartományban mozgott az autónk, hogy csak egy pilótánk tudta használni, Monacóban Valtteri, Bakuban pedig Lewis. Egy ilyen szoros, intenzív harcban viszont olyan autót kell produkálnunk, amelyet mindkét versenyzőnk elvihet a határokig" - magyarázta Wolff a Mercedes által kiadott sajtóanyagban.

"A Francia Nagydíj egy hagyományosabb pályát és talán a szerencsénk visszatérését jelenti. Ezen a pályán jól szerepeltünk a múltban és mivel sokféle kanyart kell leküzdeni, jól tesztelhetjük majd az autónkat. Még mindig nagyon hosszú a szezon, nagyon szoros a harc az elején és azt várjuk, hogy ez így is marad. Azon leszünk, hogy teljesítménnyé kovácsoljuk az utóbbi két versenyhétvége tanulságait és sokkal jobbak legyünk mindkét autóval" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: