Steward
Héjas Szilárd
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 23. szombat
F1

Ezért nehéz csapatot váltani a mai F1-ben

Sebastian Vettel beszélt arról, hogy miért nehezebb ma beleszokni egy új csapatba, mint mondjuk öt évvel ezelőtt - a gumikat emelte ki külön, szerinte a Pirellik ideális tartományát egyre nehezebb megtalálni.

Az idei évben talán minden korábbinál egyértelműbb, hogy mennyire nehéz dolga van annak a pilótának, amelyik csapatot vált és új dolgokat kell megszoknia: Sebastian Vettel, Sergio Perez, Fernando Alonso, vagy éppen Daniel Ricciardo is lassan kezdett új állomáshelyén, sőt, van köztük olyan, aki még mindig nem találta meg azt a formáját, amellyel "kiérdemelte" azt az ülést. Ennek okairól most Vettelt kérdezte az Auto Motor und Sport:

5_3"Az utóbbi öt-hat év során egyre több és több információval kell megbirkóznia egy versenyzőnek, olyan dolgokkal, amelyeket el kell raktározni az agyunkban, mielőtt egyáltalán elkezdhetnénk a versenyzésre koncentrálni. Önmagában egyik autóból átülni a másikba nem nehéz, viszont minden csapatnak más az alapvető felfogása, ami megváltoztatja a mi hozzáállásunkat, megközelítésünket is" - idézi a lap a négyszeres világbajnok szavait.

"A gumikat ugyanúgy érezzük, mint egy másik autóban, de valahogy mégis sokkal nehezebb megtalálni a megfelelő tartományt. A gumikkal kapcsolatos tudás felrobbant az elmúlt években, szóval ha megtaláljuk a magunk tartományát, az nagyszerű, de ha nem, akkor nem vagyunk sehol. Ezek a Pirellik egyre kevésbé jók a különböző erőhatások kezelésében, közben pedig az autók egyre nehezebbek lesznek, a motorok egyre erősebbek, amik szintén befolyásolják az abroncsokat" - mutatott rá a legfontosabb területre a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?