DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Ricciardo elképzelte karrierjét vb-cím nélkül

Daniel Ricciardo rendületlenül hisz benne, hogy egy megfelelő autóval képes lenne világbajnoki címet szerezni az F1-ben, de elgondolkozott azon, mi lesz, ha ez nem jön össze.

Az ausztrál pilóta sosem csinált titkot abból, hogy legnagyobb álma egy Formula-1-es világbajnoki cím megszerzése, ám erre az egy évtizede íródó F1-es karrierje során eddig nem adódott valódi lehetősége. Mivel tudja, hogy a legjobb éveiből már nincs sok hátra, a Red Bulltól távozva előbb a Renault-nál próbálta ki magát, majd átigazolt ahhoz a McLarenhez, ahol hosszú távra tervez. Álmán továbbra is rendületlenül dolgozik, de egy újságírói kérdésre elgondolkodott azon, mi lesz, ha nem sikerül azt megvalósítania.

00221003_1190



„Ezt a kérdést még sosem tették fel nekem. Az igazság az, hogy azért versenyzek, mert versenyezni akarok. Sosem azért csináltam ezt, hogy a mezőny tölteléke legyek. Világbajnok akarok lenni, de ha ma véget érne számomra ez az utazás, akkor is hihetetlenül hálás lennék érte. Elképesztő élményeket és sok élettapasztalatot szereztem, körbeutaztam a világot és csináltam, amit csináltam. Szóval a trófeáért vagyunk itt, de menet közben annyi minden mást megéltünk. Még ha nem is érek oda, akkor is elégedett lehetek” – idézte az ausztrál reakcióját a PlanetF1.

Ricciardo az egyéni tabella tizedik helyezettjeként várja a soron következő Francia Nagydíjat. Eddig hét F1-es futamgyőzelmet zsebelt be, legjobb egyéni helyezését pedig 2014-ben érte el, amikor a két Mercedes-pilóta mögött a harmadik lett. Ezt az eredményt 2016-ban megismételte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: