DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Perez: Max nem vesz ki szabadnapot

Max Verstappen munkához való hozzáállását dicsérte Sergio Perez. A mexikói szerint más pilótákkal ellentétben a holland nem szokott szabadságra menni, mégis 110%-ot teljesít.

Sergio Perez személyében idén egy új pilótával gazdagodott a Red Bull istállója, ahol az utóbbi évek során problémát jelentett megtalálni Max Verstappen ideális csapattársát. Perez higgadtan, jó teherbírással és jelentős mennyiségű F1-es tapasztalattal érkezett a gárdához, ahol úgy tűnik, megtalálta a helyét. Új csapattársában látja azt az elszántságot, ami a sikerhez kell. „Max egy elképesztő tehetség. Az első szabadedzés első körétől a vasárnapi utolsó méterekig 110%-ot nyújt. Más pilótákról tudjuk, hogy vesznek ki szabadnapokat. Max nem ilyen, és egy nagyon magas szinten teljesít. Szerencsés vagyok, hogy mellette versenyezhetek” – nyilatkozta a Sky csatornának.

EwV0omyWUAAIEEV



Perez számára nem volt egyszerű a csapatváltás, hiszen idén minden korábbinál rövidebb, mindössze három napos volt a téli teszt, és a versenyhétvégék szabadedzései is fél órával lerövidültek. Emiatt lassabban ment neki az autóhoz való alkalmazkodás. „Határozottan. Annyira kevés idő áll rendelkezésre, egy szabadedzésen belül a beállításokon is alig tudunk változtatni. Ez nehezebbé tette azok dolgát, akik csapatot váltottak, de mindenki egy hajóban evez.”

A mexikói elismerte, hogy az év első öt versenyén nem nyújtott megfelelő teljesítményt. Az időmérős formája az, amivel a csapata kevésbé elégedett. „Nem pontoznám, de kétségtelen, hogy nem vagyok elégedett az eddigi formámmal. Pozitív az a tempó, amit időnként mutattam, de sok potenciál van még bennem. Hosszú etapokat gyakorlatilag csak a versenyeken teljesítettem ezzel az autóval. A versenyhétvégéken, a futamok előtt maximum tíz kört teljesítünk magas üzemanyagszint mellett, amiből nem sokat lehet kiolvasni. Mostantól azonban javulni fog a helyzet” – fogalmazott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: