DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Alonsót még mindig lenyűgözi Russell

A kétszeres világbajnok szerint milliók szemét nyitotta fel a tavalyi bahreini mercedeses beugrás és nagyon nagyra tartja George Russell teljesítményét.

Fernando Alonso már korábban is nagyon elismerően beszélt George Russellről, a felek sisakot is cseréltek már egymással és Alonso itt azt "közölte" Russell-lel, hogy ő bizony a jövő világbajnoka, most pedig ismét a fiatal brit pilótát dicsérte. A Formula-1 hivatalos weboldalán megjelenő interjúban azt mondta, hogy az utóbbi két évben Russell nyűgözte le a legjobban, amíg otthonról nézte a futamokat.

00121009_387



"Tavaly is azt mondtam már, hogy nagyon-nagyon impresszív az a teljesítmény, amit a Williamsnél hozott. Tudjuk, hogy az nem egy versenyképes csomag, bár idénre valamivel jobb lett, de ennek ellenére különleges teljesítményt rakott le az asztalra minden hétvégén. Ez egy olyan dolog, ami mindig lenyűgöz" - idézi Alonso szavait a sorozat weboldala.

"A tavalyi mercedeses beugrás... szerintem az volt az igazi lehetőség mindenki számára, hogy lássa:  egy olyan tehetséges pilóta, mint George, mit tud bemutatni egy győztes autóval. Kis híján megnyerte rögtön az első futamát az első adandó alkalommal. Szerintem ez sok ember számára volt bizonyíték arra, hogy mit tud és nem csak azon keveseknek, akik tudtuk, hogy milyen jó. Az a bahreini futam milliók szemét nyitotta fel" - mondta a kétszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: