DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Bottas: Jövő hónapban tárgyalhatunk

A Mercedes finn F1-es pilótája szerint még nem beszéltek a csapattal a jövőjéről, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje, mert sok a munka és gyorsan szaladnak a hetek - úgy érzi, hogy még van benne pár jó év.

Egyre több helyen tényként kezelik, hogy Valtteri Bottas nem kap még egy szerződéshosszabbítást a Mercedestől: a finn pilóta Nico Rosberg visszavonulása után került a bajnokcsapathoz és 2017 óta versenyez Lewis Hamilton csapattársaként, de több pletyka is arról szól, hogy 2022-től George Russell ül be a helyére. Bottas is kapja az ezzel kapcsolatos kérdéseket, de egyelőre általában az a válasza, hogy ez egyelőre nem téma:

00121100_165



"Még nem beszéltünk semmi ilyesmiről, mert ahogy tudjátok, nagyon kemény és sokat követelő bajnoki harcban vagyunk, ahol sok energiát emészt fel a tempóért való munka. Most a lényegre kell koncentrálni, ami a teljesítményünk. Eljön majd a tárgyalás ideje is, még nem jött el, de az idő persze gyorsan szalad, főleg amikor mondjuk zsinórban három hétvégén is versenyezni fogunk. Én azt tudom elképzelni, hogy a jövő hónapban, vagy valahogy úgy elkezdünk majd erről beszélni. Az a tapasztalatom, hogy minél hamarabb letisztázódnak a dolgok, annál jobb mindenkinek, szóval hamarosan megtörténik majd, de még nem" - idézi Bottas elég egyértelmű szavait a Formula-1.com.

"Még mindig élvezem a Formula-1-et és azt, hogy az élen versenyezhetek. Nagyon szeretem, legalább annyira, mint az első Mercedesnél töltött évemben, 2017-ben. Ha a nagy képet nézem, nyilván van még bennem pár jó év, úgy érzem, hogy szezonról szezonra fejlődök bizonyos területeken. Messze vagyok a mezőny legidősebb pilótáitól, szóval elméletileg van még időm. Persze sosem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, egyelőre hétvégéről hétvégére haladok, aztán meglátjuk" - tette hozzá a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: