DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Binotto ellenzi ezt a jövő évi szabályt

A Ferrari csapatvezetője egyáltalán nem ért egyet az erőforrások fejlesztésének 2022-től kezdődő befagyasztásával, mivel ez szembe megy az F1 lényegével. Ennek ellenére elfogadja azt.

A következő idénytől egy új korszak kezdődik a Formula-1 életében, ugyanis érkeznek az új generációs autók, miközben az erőforrások fejlesztését évekre befagyasztják. Az F1 célja ezzel az, hogy kordában tartsa a költségeket a 2025-ben érkező következő motorgenerációig. Bár Mattia Binotto nem ért egyet ezzel a lépéssel, azt ő is látja, hogy szükség van rá.

ferrari-imola-2021



„A Formula-1 DNS-e mindig is a versengés és a kihívások voltak. Szerintem fontos, hogy szabadon versengjük egymás ellen, emiatt teljes mértékben a motorfejlesztések befagyasztása ellen vagyok. Azért egyeztem bele, mert úgy hiszem, addigra teljesítmény szempontjából jó konvergencia lesz a gyártók között. Ennek már most látjuk a jeleit. A konvergencia azt jelenti, hogy az erőforrások között lesz egy elhanyagolható deltaidő, így a versengés a karosszérián fog múlni” – idézte őt a RacingNews365.

A 2025-ben érkező új motorgenerációt az F1 tervei szerint „zöld” üzemanyaggal tankolják majd, így azok minden korábbinál kíméletesebbek lesznek a környezettel. „Nem vagyok benne, hogy a bioüzemanyag a megfelelő szó, inkább megújuló forrásból származóként írnám le. Technikailag ebbe az irányba kell haladnunk. Én úgy látom, az autóipar jövője nem csak teljesen elektromos lehet, a hibrid motorok kétségkívül alternatívát jelentenek. Ezeket viszont megújuló forrásból származó üzemanyaggal kell tankolnunk. Az F1-nek fenn kell tartania a szerepét, mint az autóipar fontos innovációs platformja” – fogalmazott Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: