DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az apja miatt ennyire jó Carlos Sainz?

Miközben sok szülő nem veszi észre a gyerekei hibáit, idősebb Carlos Sainz keményen hajtja a sajátját. Pedro de la Rosa szerint a Ferrari pilótája emiatt fejlődik ilyen gyorsan.

Mindössze öt versenyt kellett várnunk arra, hogy az idei évtől Ferrarinál versenyző Carlos Sainz dobogós helyezést szerezzen a tavaly még küszködő maranellói F1-es istállóval. A spanyol pilóta gyorsan beilleszkedett új csapatához, ahol már a szezon kezdetétől ígéretes formában versenyzett. Monacóban aztán jött az átütő siker, a hercegség utcáin második pozícióban intették le őt. Honfitársa, Pedro de la Rosa szerint a 26 éves versenyző gyorsan javuló formájában apjának, a ralis világ egyik legsikeresebbjeként számon tartott idősebb Carlos Sainznak is nagy szerepe van.

 E2FXN47XEAYA-n_



„Az embereknek feltűnt, milyen gyorsan alkalmazkodik. Egy monacóihoz hasonló eredmény az azt megelőző négy verseny alapján már benne volt a pakliban. Nem temeti őt maga alá a nyomás, folyamatosan tanul és szereti alaposan ismerni, amit vezet. Az apjával való kapcsolata sokat számít. Az apja hihetetlenül kritikus, és ösztönzi őt a fejlődésben, miközben más szülők nem látják a hibát a gyerekeikben. Ezért fejlődik Carlos ennyire gyorsan” – vélekedett a tévés szakértőként tevékenykedő de la Rosa.

Hat versennyel a 2021-es szezonrajtot követően Sainz 42 világbajnoki pontot birtokol, mindössze tízzel kevesebbet, mint a Ferrarinál 2019 óta versenyző Charles Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: