DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Pontozta saját teljesítményét Mazepin

Az F1 orosz újonca a szezonnyitó futam alapján nagyon gyengének értékelte volna magát, de úgy érzi, az utóbbi néhány futamon javult a teljesítménye. Szerinte az autója erősen korlátozza őt.

Meglehetősen rossz megítélés mellett érkezett a száguldó cirkuszba Nyikita Mazepin, aki már a Formula-2-ben is rosszfiúnak számított, és ezen a helyzeten a tavaly év vége felé nyilvánosságra hozott videó sem javított, amelyen egy fiatal nőt fogdosott. Mazepin tisztában van a róla kialakult képpel, amit az F1 közönsége jó ideig biztosan nem fog elfelejteni, ezért az orosz úgy határozott, a pályán mutatott teljesítményével változtat a megítélésén. Több megpördülés és feltartás után a legutóbbi Azerbajdzsáni Nagydíjon a 14. pozícióban intették le, ami az eddigi legjobb F1-es eredménye. Ennek kapcsán arra kérték őt, értékelje saját teljesítményét.

mazepin-haas-1-v2



„Ha Bahrein után kérdezik, nagyon alacsony számot adtam volna magamnak. Az utóbbi futamok alapos kivizsgálása után azonban kiderült, az első három versenyen látott meglehetősen rossz eredményeimről az autó tehet. Ezektől eltekintve valószínűleg négy pontot adnék magamnak” idézte eredetileg a sports.ru oldal. Az nem derült ki, hogy milyen skálán adta magának a négyest.

Mivel a Haas idén egyetlen jelentősebb fejlesztéssel nem készül, így Mick Schumacher és Mazepin is kénytelen elengedni az eredményekhez való ragaszkodást, és kizárólag a fejlődésre koncentrálni. Az orosz elárulta, ebben nagy segítségére van az F2-ben eltöltött első szezonja, amely során több csalódást is átélt. 

„A 2019-es idény előtt mentálisan nem voltam felkészülve a rossz eredményekre. Mindig teljesíteni akarok, de az autóversenyzésben, az élet más területeihez hasonlóan sajnos nem mindig azt kapjuk, amit szeretnénk. Ez az év természetesen nem könnyű. Az F1-ben tapasztalt nyomáshoz egyetlen másik széria nem ér fel, de úgy érzem, hogy megfelelően, méltósággal reagálok rá” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: