Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. június 16. szerda
F1

Mercedes: Nem vagyunk vb-győztes szinten

Súlyos kritikákat fogalmazott meg a Mercedes csapatvezetője és pályaszéli mérnökigazgatója az istálló aktuális teljesítménye miatt. Toto Wolff karrierje legnehezebb napjait éli.

Immár a második versenyhétvége óta nem talál magára az eddig érinthetetlennek hitt Mercedes F1-es istálló, ami Monaco után Azerbajdzsán utcai pályáján sem hozta a tőle megszokott szintet. Monte-Carlóban Valtteri Bottas egy elszúrt kerékcsere miatt esett ki dobogós helyről, Lewis Hamilton pedig az egész versenytávra a hetedik helyen ragadt, Bakuban aztán Hamilton önhibájából bukott el egy potenciális futamgyőzelmet, Bottas pedig a pontszerző helyek közelébe sem került. Andrew Shovlin pályaszéli mernökigazgató szerint ez nem az a szint, amivel világbajnokságot lehet nyerni az F1-ben.

 mercedes-baku-dppi-1-v22„A legnagyobb problémánk az, hogy az utóbbi két versenyhétvégén nem voltunk elég jók. Nem voltunk elég gyorsak, hibákat követtünk el, nehezen ment a kerékcsere és már a szabadedzéseken hátrányban voltunk. Tudjuk, mire van szükség egy világbajnokság megnyeréséhez, és jelen pillanatban nem ezt a szintet képviseljük. A győzelemhez rendelkezünk a szükséges pilótákkal, a csapattal és az autóval, de őszintének kell lennünk saját magunkkal. Máskor is voltak már ilyen napjaink, és akkor erősebben tértünk vissza. Franciaországban ez a célunk” – idézte őt a Crash.net.

Toto Wolff csapatfőnök karrierje legnehezebb időszakának nevezte az utóbbi néhány hetet. „Monacóban nem volt meg a tempónk, de Valtteri másfél napos kerékcseréje nem éppen az a szint, amit kitűztünk magunk elé. Aztán ott van az autó, ami Bakuban minden egyes nap le volt maradva. Őszintén szólva a harmadik helyen autózás elfogadható, az viszont nem, hogy a rajt és a bokszkiállások idején nem tudunk teljesítményt kihozni az autóból. Másodperceket veszítünk el azzal, hogy abba az elégedettségi tartományba kerüljön, ahol jól teljesít. Ez túl sokáig tart” – fogalmazta meg az egyik legnagyobb problémájukat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?