DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mazepin válaszolt Hamiltonnak: A mai versenyzők mind „fizetősek”

Lewis Hamilton korábban egy kissé megszólta a maguknak egyre inkább utat törő fizetős versenyzőket. Nyikita Mazepin nemcsak magát, de mindenki mást is megvédett válaszával.

A hétszeres világbajnok még májusban fogalmazott úgy egy AS-szal készült interjújában, hogy a mai Formula-1 már inkább hasonlít milliárdosok gyerekeinek játszóterére, mintsem autóversenyre. Közéjük tartozik az eddig csak balhéival és hibáival a figyelem középpontjába kerülő Nyikita Mazepin is, akinek édesapja, Dimitrij Oroszország egyik leggazdagabb embere.

„Ma már minden új F1-es versenyző szponzorokat hoz magával vagy korábban részesült valamilyen szponzori támogatásban. Egyesek energiaitalt gyártanak, míg más Mexikó leggazdagabbja – ezek mind olyan emberek, akik közvetve vagy közvetlenül tagjai a mai mezőnynek, így akár róluk is beszélhetnénk” – mondta az orosz a Sports.ru-nak.



Mazepin ezt követően elárulta, hogy nincs semmilyen személyes ellentét közte és Hamilton között, de van egy másik pilóta, akit jobban a szívébe zárt a Haas versenyzője: „Korrekt a kapcsolatunk Lewisszal. Nem beszéltünk eddig sokat, de a paddockban mindenki nagyon udvarias, így nem érzek negatív energiákat senki irányából.”

„A menedzserem, aki korábban Landóval (Norris) dolgozott, elküldött nekem egy videót, amin streamelés közben védett meg engem az utálkozókkal szemben. Ennek nagyon örültem, mivel mindig is jó volt vele a kapcsolatom.”

Az orosz azt is elmondta, hogy miután a Covid-19-protokoll miatt egy buborékban élnek, nem volt alkalma sok emberrel beszélgetni, de az idősebb generációt már volt szerencséje megismerni: „Beszélgettem már Alonsóval és Vettellel, nagyon rendesek. Emlékszem, gyerekkoromban hősként néztem rájuk, most pedig láthatom, hogy valójában mennyire nyitottak és földhözragadtak.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: