DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Marko: Gasly tökéletes az AlphaTaurinak

Szerinte Pierre Gasly és az AlphaTauri tökéletes kombinációt alkot és bár msá csapatok is vinnék a pilótát, de ők nem adják - igaz, arról szó sincs, hogy visszaültetnék a Red Bullba.

Dr. Helmut Marko már korábban is kifejtette, hogy az AlphaTauriból erős középcsapatot szeretnének csinálni, ehhez pedig szükség van egy tehetséges vezérpilótára, amely szerepre az anyacsapattól korábban visszaléptetett, azóta viszont topformában versenyző Pierre Gaslyt találták a legalkalmasabbnak. Gasly a hírek szerint kezdi felkelteni más csapatok érdeklődését is, de Marko szerint Gasly náluk marad és kész.

gas_2



"Pierre mindig topformában van és a legjobbját hozza" - mondta a franciáról Marko az Auto Motor und Sportnak. "Ő tökéletesen illik az AlphaTauri csomagjába, ez a kombináció tökéletes egymásnak. Továbbra is szerződése van velünk, ami még két évre szól, úgyhogy nem tudom, honnan jönnek ezek a pletykák, mint a mostani, ami a Renault-val kapcsolatos" - tette hozzá, utalva arra, hogy a legfrissebb hírek szerint az Alpine igazolná le Gaslyt.

"Pierre a tökéletes nagykövete az AlphaTaurinak és az autóban nyújtott teljesítménye erős, most például elvesztette a motorteljesítményét Bakuban, de így is megvédte a dobogós helyét Charles Leclerc-rel szemben. Ami pedig a jövőt illeti: vannak nagyszerű fiatal tehetségeink. Ugyan azt írják, hogy nincs ilyenünk, de Juri Vips nyerni tud a Formula-2-ben, amikor arra alkalmas az autója és Liam Lawsont is csak büntetésekkel lehet visszatartani. Szóval sok tehetségünk jön ki az utánpótlásunkból" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: