DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen tudta, a Pirellinek lesz kifogása

A Bakuban defekt miatt nullázó F1-es pilóta már a leintést követően úgy fogalmazott, a Pirelli biztosan nem vállal majd felelősséget a kieséséért. Szerinte sosem tudjuk meg az igazságot.

Elképesztő fordulatokat hozott a hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíj, amelyen mindkét világbajnoki aspiráns, Lewis Hamilton és Max Verstappen is nullázott. Utóbbi pilóta a célegyenesben szenvedett el váratlan defektet, ami kísértetiesen hasonlított Lance Stroll korábbi kiesésére. Mindkettejüknek a Pirelli kemény keverékű bal hátsó gumija adta fel a harcot a pálya ugyanazon szakaszán, így felmerült a kérdés, vajon mekkora felelőssége van az F1 hivatalos gyártójának a két esetben. Verstappen már a futam délutánján kételkedett benne, hogy a Pirelli elviszi a balhét, és úgy tűnik, igaza is lett. „Valószínűleg azt fogják mondani, törmelék okozta. A teljes választ sosem tudjuk meg” – jelentette ki.

E3M-1kOX0AM9Ayw



A holland szerint komoly helyzetet úszott meg sérülés nélkül. A tempó és a közeli korlátok miatt nagyobb baja is történhetett volna. „Kétségkívül életveszélyes volt. Hirtelen balra is kitörhettem volna, és teljesen más szögben találom el a falat.  Kicsit előrébb pedig még nagyobb lett volna a tempóm. Nagyjából 305 km/órával haladtam, így sima volt” – fogalmazott élcelődően. 

Verstappen visszautasította azokat az észrevételeket, hogy korábbi Stroll balesetét követően a törmelék elkerülése érdekében más ívet kellett volna autóznia. „Mondhatják ezt, de akkor már néhány kör óta mindenki így csinálta, így a törmeléknek egy idő után el kellett tűnnie. Szerintem nem erről volt szó.”

Verstappen édesapja az esetet követően hamar beleállt a Pirellibe, Twitteren több olyan kommentet is szélnek eresztett, amivel az olasz gyártót kritizálta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: