DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Brawn: Ezért szenvedhetett a Mercedes

Szerinte érthető, hogy mi ment félre Bakuban a világbajnok istállónál, de szót ejtett Verstappenről, Hamilton, valamint a világbajnoki harcról is.

Több dologról is írt Ross Brawn, a szokásos futamértékelőjében, érintette Max Verstappen és Lewis Hamilton csatáját is - mint ismert, Verstappen balszerencsés defektjét "kiegyenlítette" Hamilton  hibája, így egyik bajnokesélyes sem szerzett pontot Bakuban. Brawn szerint a holland frusztrációja csökkenhet.

"Tudom én mérnökként és versenyzői oldalról is, hogy ha valaki mindent jól csinál és az autó tönkremegy, az nagyon frusztráló, de egyúttal azt is tudja, hogy erre nincs hatása, ami enyhíti a fájdalmat" - írta Brawn. "Ha valaki frusztrált lesz, akkor ott kezd el hibákat elkövetni. Max nagyon jó versenyt futott és megérdemelte volna a győzelmet, de Lewis hibájával a bajnoki csatában nem érte olyan nagy veszteség, ezért is lehetett pragmatikus később, miután az első dühe elszállt."

00121007_248_1



"Ami Lewist illeti: számára ez egy karakterteszt volt most és alapvetően nagyon jól vizsgázott. Ezzel az autóval, ami pénteken még ennyire lassú volt, jó lépés volt a szombati teljesítmény és tudta, hogy kezdhet ezzel valamit. Nagyon jó munkát végzett, aztán nem tudom, hogy mi történt az újraindításnál. Így nyílt maradt a bajnokság. Az elég furcsa volt, hogy a Mercedes ilyen formán kívül szerepelt most - talán amiatt, mert Monacóban szenvedtek és megpróbáltak másik irányba elmenni. Ha nekem vannak ilyen gumimelegítési gondjaim, mint nekik Monacóban, akkor én is más felé indulnék, ez most lehetett ennek az eredménye" - magyarázta.

"Lehetséges, hogy amint olyan pályára érnek, ahol megvan az önbizalmuk, újra visszatérnek a legjobb formájukhoz, az utcai pályák amúgy sem voltak soha a kedvencik, nem itt voltak a legerősebbek. A Red Bull viszont most nagyon jól kezdte a szezont, ami általában nem így szokott történni és ha így folytatják, akkor óriási csatánk lesz idén" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: