Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. június 21. hétfő
F1

Alonso: A tempóhiány miatt trükközünk

Az Alpine világbajnoka több korábbi versenyhez hasonlóan Bakuban is kénytelen volt alternatív stratégiát alkalmazni, mivel az autója tempójával egyelőre nem elégedett. Elmondta, mekkora a hátrányuk.

Óriási hajrát mutatott be a múlt hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíjon Fernando Alonso, aki a nyolcadik helyről rajtolva a tizedik pozícióban kezdte meg a futam végi kétkörös sprintet, aminek végén azonban a hatodik helyet birtokolta. Az állórajtot kiválóan használta ki a spanyol, néhány kör alatt az előle induló Daniel Ricciardo, Carlos Sainz és Yuki Tsunoda hármasát utasította maga mögé. 

„Igen, határozottan” – válaszolt a kérdésre, hogy a rajt előtt elfogadott volna-e egy hatodik helyezést. „Különösen azért, mert a vége előtt két körrel még a tizedik voltam. Termékeny utolsó két kör volt. Értékes pontokat gyűjtöttünk, örülök a csapatnak. Erős hétvége volt ez. A tizedik hely túl kicsi jutalom lett volna egy ilyen jó hétvégéért, szóval elégedett vagyok a hatodikkal” – idézte őt a PlanetF1.

Az Alpine versenytempója alapvetően nem engedett volna meg egy ilyen előkelő helyezést, ami miatt Alonso már korábbi versenyeken is alternatív stratégiákkal próbált előrébb törni.  Ez volt a helyzet Bakuban is.„Kisebb tempóhiánnyal küzdünk, ezért próbáltunk kreatív stratégiákat alkalmazni: alávágni, és kihasználni az első biztonsági autós fázist. Három-négy tizedmásodperc hiányzik, és ez bármilyen stratégia szempontjából gyilkos. Örülök a mai napnak, de a következő alkalomra fejlődnünk kell” – fogalmazott a spanyol világbajnok, akinek már a június 20-i Francia Nagydíj jár a fejében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?