Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 19. kedd
F1

Verstappen odaszólt a Pirellinek

Max Verstappent egy bal hátsó defekt fosztotta meg attól, hogy megnyerje az Azerbajdzsáni Nagydíjat és ezzel növelje összetettbeli előnyét. Semmi előjele nem volt a defektnek.

Max Verstappen a bokszkiállásokat követően simán átvette a vezetést Lewis Hamiltontól, sőt, még csapattársa, Sergio Perez is megelőzte a Mercedes versenyzőjét, s a 15. kör után sok izgalommal nem is halmozott el bennünket a bakui futam.

Hacsak nem Lance Stroll defekt miatti bukására gondolunk, sok érdemlegeset nem tudnánk felidézni a kerékcseréket követő harminc körből, azonban mindössze öt körrel a vége előtt Max Verstappen kísértetiesen hasonló módon esett ki, mint Lance Stroll.A holland számára üröm az örömben, hogy Hamilton hibázott az újraindításnál, így közvetlen riválisa is pont nélkül maradt. Így emlékezett vissza a Sky Sports-nak és a Ziggónak adott interjúban Verstappen a történtekre:

„Igazságtalannak érzi az ember ezt a sportot, mikor ilyen dolgok történnek. Minden egyes körben ugyanazon az íven megyünk, aztán pont velem történik ez meg. Szerintem rendesen feltakarítottak Stroll balesete után, de a Pirelli majd biztos előáll azzal, hogy karbontörmelék vágta ki a gumimat, mint tavaly Imolában is…” – beszélt Verstappen kissé nyíltabban a holland sajtónak.

„A tény az, hogy nemcsak az én gumimmal volt gond, hanem Strolléval is. Elképesztően csalódott vagyok, de egy kis szerencsének köszönhetően megtartottam a vezetést a pontversenyben, ugyanakkor szerettem volna, ha az utcai pályákat követően egy kicsit nagyobb előnnyel térhetek vissza az épített pályákra, mivel a Mercedes ott még erősebb lesz. Most is erősek voltak, ahogyan mindig azok, még ha nem is mondják ki nyíltan.”

„Végig irányítottam a versenyt, mindent kontroll alatt tartottam. Ha muszáj lett volna, tudtam volna gyorsabban menni, így nem mondhatnám, hogy kinyírtam a gumikat. Nem éreztem vibrációt, semmi előjele nem volt ennek az egésznek. Nagyon furcsa, ami történt.”

„Ami Lewist illeti, épp a vérnyomásomat ellenőrizték a pályakórházban, amikor éreztem, hogy rezeg a telefonom. A vizsgálat után olvastam, hogy Lewisnak problémája volt az egyes kanyarban, de a vérnyomás még ezek után is tökéletes volt!”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed! Gyertek, beszéljük ki a kaotikus Azerbajdzsáni Nagydíj történéseit!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?