DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen odaszólt a Pirellinek

Max Verstappent egy bal hátsó defekt fosztotta meg attól, hogy megnyerje az Azerbajdzsáni Nagydíjat és ezzel növelje összetettbeli előnyét. Semmi előjele nem volt a defektnek.

Max Verstappen a bokszkiállásokat követően simán átvette a vezetést Lewis Hamiltontól, sőt, még csapattársa, Sergio Perez is megelőzte a Mercedes versenyzőjét, s a 15. kör után sok izgalommal nem is halmozott el bennünket a bakui futam.

Hacsak nem Lance Stroll defekt miatti bukására gondolunk, sok érdemlegeset nem tudnánk felidézni a kerékcseréket követő harminc körből, azonban mindössze öt körrel a vége előtt Max Verstappen kísértetiesen hasonló módon esett ki, mint Lance Stroll.



A holland számára üröm az örömben, hogy Hamilton hibázott az újraindításnál, így közvetlen riválisa is pont nélkül maradt. Így emlékezett vissza a Sky Sports-nak és a Ziggónak adott interjúban Verstappen a történtekre:

„Igazságtalannak érzi az ember ezt a sportot, mikor ilyen dolgok történnek. Minden egyes körben ugyanazon az íven megyünk, aztán pont velem történik ez meg. Szerintem rendesen feltakarítottak Stroll balesete után, de a Pirelli majd biztos előáll azzal, hogy karbontörmelék vágta ki a gumimat, mint tavaly Imolában is…” – beszélt Verstappen kissé nyíltabban a holland sajtónak.

„A tény az, hogy nemcsak az én gumimmal volt gond, hanem Strolléval is. Elképesztően csalódott vagyok, de egy kis szerencsének köszönhetően megtartottam a vezetést a pontversenyben, ugyanakkor szerettem volna, ha az utcai pályákat követően egy kicsit nagyobb előnnyel térhetek vissza az épített pályákra, mivel a Mercedes ott még erősebb lesz. Most is erősek voltak, ahogyan mindig azok, még ha nem is mondják ki nyíltan.”

„Végig irányítottam a versenyt, mindent kontroll alatt tartottam. Ha muszáj lett volna, tudtam volna gyorsabban menni, így nem mondhatnám, hogy kinyírtam a gumikat. Nem éreztem vibrációt, semmi előjele nem volt ennek az egésznek. Nagyon furcsa, ami történt.”

„Ami Lewist illeti, épp a vérnyomásomat ellenőrizték a pályakórházban, amikor éreztem, hogy rezeg a telefonom. A vizsgálat után olvastam, hogy Lewisnak problémája volt az egyes kanyarban, de a vérnyomás még ezek után is tökéletes volt!”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed! Gyertek, beszéljük ki a kaotikus Azerbajdzsáni Nagydíj történéseit!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: