DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Elhunyt Mansour Ojjeh, a McLaren résztulajdonosa

Hatvannyolc esztendős korában elhunyt a McLaren Racing társtulajdonosa, Mansour Ojjeh. A szaúd-arábiai vállalkozó 1984 óta volt érdekelt a wokingi csapatban, vasárnap reggel, békésen távozott.

Életének hatvankilencedik évében távozott az élők sorából a McLaren résztulajdonosa Mansour Akram Ojjeh. Az üzletember 1952-ben született, egy szíriai születésű szaúdi édesapa és egy francia anya gyermekeként.

Gyermekkora nagy részét Franciaországban töltötte, majd tanulmányait az USA-ban végezte, ahol a kaliforniai Menlo egyetemen diplomát szerzett üzletvezetés szakon. Ojjeh a TAG Heuer óragyártó-vállalat egyik alapítója és tulajdonosa is volt.



A TAG-nak 14,32%-os részesedése van a McLaren részvényeiből, így a F1-es csapat társtulajdonosának is mondhatta magát az üzletember. 2013 második felében tüdőfibrózist diagnosztizáltak nála, amely miatt kettős tüdőtranszplantáción esett át a következő évben.

Mansour Ojjeh 2021. június 6-án reggel hunyt el, melyet a McLaren és az F1 is megerősített közösségi felületein, megemlékezve a wokingiak résztulajdonosáról: „Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Mansour Ojjeh, aki a McLarennek 1984 óta résztulajdonosa, elhunyt. Ma reggel, békésen távozott 68 esztendős korában, családja körében. Szívünk legmélyéről küldjük részvétünket számukra” – írta a McLaren.

Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója is tisztelgett Mansour Ojjeh előtt: „Mansour elképsztő tehetséggel, szenvedéllyel és energiával volt megáldva, ezáltal sportunk egyik óriásává vált. Rendkívüli módon hiányozni fog nekem és az F1-es közösségnek egyaránt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: