DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 11. péntek
F1

Leclerc: Nem is volt jó az a köröm

Teljesen váratlanul sorozatban második pole-pozícióját hozta a Ferrari monacói F1-es pilótája, aki szerint a futamon azért jobb lesz náluk a Red Bull, de most nagyon örül a sikernek.

Komoly bravúrt mutatott be Charles Leclerc azzal, hogy Monaco után Bakuban is pole-pozíciót hozott a Ferrarinak, bár volt ebben szerencse is: a mért körén Lewis Hamilton véletlenül, akaratlanul is húzott neki egy jelentős szélárnyékot, majd a második próbálkozásoknál Carlos Sainz és Yuki Tsunoda hibái miatt jött egy újab piros zászló, így senki nem tudott javítani.

16_4



"Igazából nem is sikerült túl jól az a köröm, két-három kanyarban is belehibáztam, de aztán Lewistól szélárnyékot kaptam az utolsó szektorban, ami azért segített" - mondta az autóból kiszállva a boldog pole-pozíciós, aki jelen állás szerint el is tud indulni az első rajtkockából, ellentétben Monacóval.

"Nem számítottam arra, hogy ennyire versenyképesek leszünk, bár igaz, hogy segítségünkre volt most a piros zászló. Nagyon elégedett vagyok, a pole-pozíció akkor is pole-pozíció, nagyon jó érzés ez most. Holnap azért a Red Bull szerintem gyorsabb lesz, a szabadedzések alatt ezt láttuk a versenyszimulációkból, itt pedig lehet előzni, ők is tudnak majd. Dolgozunk és megpróbáljuk megtartani az első helyet" - tette hozzá a Ferrari pilótája, aki az interjú közben nézte meg csapatársa, Carlos Sainz hibáját, amelyre csak annyit mondott, hogy reméki, nincs baja az autónak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: