DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton örül, Verstappen bosszús

Bravúrt mutatott be a világbajnok, aki szerint erre nem számított, de büszke a csapatára, míg Verstappent bosszantja, hogy így érnek véget a Q3-ak, most már csak a tiszta rajtban bízik.

Az időmérő előtt arra számíthattunk, hogy Bakuban Max Verstappen felé billen (tovább) a világbajnoki csata, hiszen a Red Bullé volt a leggyorsabb autó, a Mercedes pedig minden korábbinál jobban szenvedett az egykörös tempóval - ehhez képest Lewis Hamilton óriási bravúrral bejött másodiknak és megelőzte a meglehetősen bosszús Verstappent

"Rendben votla köröm, de nm számítottunk rá, hogy ez a nap így sikerül, ez most így egy óriási eredmény. El sem hiszitek, hogy mennyire szenvedtünk eddig, de összeszedettek maradtunk, sokat elemeztük a helyzetet és sok mindenen változtattunk, büszke vagyok az éjszaka elvégzett munka miatt a csapatra" - értékelt boldogan Hamilton. "Hosszú ideje az a legnagyobb kihívás, hogy ezzel az autóval kell dolgozni, de most sem fogadtunk el nemleges választ, addig dolgoztunk, amíg ki nem találtuk, hogy hogyan tudjuk felmelegíteni a gumikat. A versenytempót tekintve jobbak voltunk a szabadedzésen, remélem, hogy ez holnap is így lesz."

hahh



Verstappent eléggé felbosszantotta az időmérő alakulása és nyilván az sem boldogítja, hogy csapattársa, Sergio Perez megint messze van tőle, csak a hetedik helyre kvalifikált.

"Nagyon dühítő időmérő volt ez, de hát ez van, harmadik lettem, az autónk jó, majd meglátjuk. Az bosszantó, hogy a Q3-ak így érnek véget, ez nagyon szerencsétlen helyzet, de sajnos az utcai pályákon ez benne van. Csak azt remélem, hogy holnap tiszta lesz a rajt, tudunk vigyázni a gumijainkra és jó versenyt futunk - ahogy láttuk, itt minden megtörténhet" - mondta a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: