DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz: Apám jobban örült, amikor fociztam

Bár Carlos Sainz vérbeli autósport-famíliába született, a családja sosem erőltette rá a versenyzést. Idősebb Sainz egyáltalán nem is akarta, hogy a fia autóversenyzővé váljon.

Köztudott, hogy a Sainz családban nem az F1-es pilóta az egyetlen sikeres autóversenyző, hiszen ott van idősebb Carlos Sainz, aki raliban tette naggyá vezetéknevét. Ha valaki egy ilyen sikeres versenyző fiának születik, arról sokan megalapozottan gondolhatják, hogy számára a versenyzés az egyetlen járható út, de ifjabb Sainz elárulta, az ő esetében egyáltalán nem ez volt a helyzet. A családja nem akarta őt befolyásolni ebben a döntésben.

E2FXN47XEAYA-n_



„Az én esetemben 90%-ban én döntöttem, talán 10% volt a családi befolyás. Biztos vagyok benne, hogy ha nem ezekkel a génekkel, tehetséggel és ezekhez a szülőkhöz születtem volna, ahol körbevettek a versenyautók, sokkal nehezebb dolgom lett volna beleszeretni” – beszélt az F1-es karrierje kezdetéről a pilóta.

A 26 éves versenyző édesapja egész életében ralizott, de ez ifjabb Sainzra nem volt akkora hatással, mint az F1. „Még úgy sem igazán értettem a ralit, hogy nagyon közel álltam az apámhoz, mert a tévé ritkán közvetítette. Elment két-három hétre, és nem tudtam követni, amit csinál. Eközben a Formula-1-et tízéves korom óta követtem, és volt Formula-1-es játék is. Ezzel sokkal több időt el tudtam tölteni. Emellett a gokartozás is közelebb esik az F1-hez, mint a ralihoz, szóval a karrierem mindig az F1 felé tartott.”

Mint kiderült, idősebb Sainz jobban szerette, amikor a fia egyéb sportokkal foglalkozott. „Sosem erőltette az autósportot. Igazából jobban örült neki, hogy az iskolában fociztam, teniszeztem és mindenféle egyéb sportot űztem. Emellett sosem ösztökélt, hogy profi legyek, erről én döntöttem. Arra bátorítok más szülőket, hogy ne erőltessen ilyet a gyerekeire” – tett hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: