DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 19. szombat
F1

A Red Bull nyárig nem dönt Perezről

A mexikói pilóta egyre magabiztosabban vezet az energiaitalos csapatnál, de Helmut Marko szerint még fejlődnie kell. A 2022-es pilótapáros kérdése csak augusztus után kerül terítékre.

A Red Bull önmagához képest ritkán látott lépésre szánta el magát, amikor tavaly nem a saját pilótaakadémiájából választott versenyzőt, hanem a Racing Pointtól távozó Sergio Perezt igazolta le Max Verstappen mellé. A mexikói versenyzőre óriási teher nehezedik, ugyanis nagyjából egy fél szezon alatt fel kell vennie a ritmust az élmezőnnyel, különben könnyedén Alex Albon és Pierre Gasly sorsára juthat. Helmut Marko elmondta, mit várnak tőle.

EwV0omyWUAAIEEV



„Kezdjük a pozitívval, ami a versenyeken mutatott teljesítménye. Ez nagyon jó, időnként Max szintjét hozza. Ezt bizonyította Monacóban, ahol [a kiállását megelőzően] nagyon régi gumikon három-négy körön át a legjobb időket futotta. Szóval a versenytempója a helyén. Ahol még javulnia kellene, az a kvalifikáció. Ott fejlődést várunk tőle” – idézte a PlanetF1 a tanácsadót, aki leszögezte: egyelőre csak a világbajnoki címre koncentrálnak, ezért egyik pilótájuk jövőjével sem foglalkoztak. Verstappen hosszú távon elkötelezett, de hogy jövőre ki lesz a csapattársa, az csak később dől el.

„Szerintem keresett partnerek vagyunk a pilótapiacon. Kétlem, hogy a versenyzők tárgyalásokba kezdenének másokkal, mielőtt velünk le nem ültek volna. Most már teljes mértékben a világbajnokságra koncentrálunk, és nem csinálunk belőle problémát, ki lesz Max csapattársa jövőre. Kétségkívül versenyképes pilóta lesz, de erre még ráérünk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: