DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Button: Verstappen nem annyira teljes versenyző, mint Hamilton

A korábbi világbajnokot lenyűgözik Verstappen természetadta képességei, de úgy véli, Hamilton többet dolgozott kvalitásaiért: ezért a britet tartja a legjobbnak.

Megunhatatlan kérdés a 2021-es szezonban, mikor Lewis Hamilton nyolcadik, Max Verstappen pedig első világbajnoki címéért küzd egymással, hogy a két sztárpilóta közül ki a jobb versenyző. Állást foglalt Jenson Button is, aki Verstappen tehetségét és Hamilton sokoldalúságát rakta mérlegre.

„Amikor valaki győz, nehéz abbahagyni és visszavonulni. Szerintem ez az év extra motivációt hordoz Lewis számára Max miatt, aki szupertehetséges, a természetadta képességei egyszerűen őrületesek. De Lewist tartom a legteljesebb versenyzőnek. Ne felejtsük el, a természetes adottságokért nem kellett megdolgozni, azok adottak” – mondta a PlanetF1.com-nak Button.



A 2009-es világbajnok már korábban kijelentette: szerinte Verstappen a legtehetségesebb versenyző, nem csupán a jelenlegi mezőnyben, hanem valaha a Formula-1-ben. Ennek ellenére – pontosabban épp emiatt – mégis Hamiltont tartja a jobbnak. Button így érvel:

„Számomra az a versenyző, aki keményen dolgozik és a képességeit fejleszti, a legjobb a világon, márpedig úgy gondolom, Lewis felépítette és kifinomította ezeket a képességeket. Pillanatnyilag őt kell legyőzni, ő a legjobb a világon. Max természetadta képességeivel képes Lewisszal harcolni, de nem annyira teljes versenyző, mint ő. Egyrészt mert még soha nem nyert világbajnoki címet, soha nem járta meg a hullámvasutat. Másrészt nincs meg az a tapasztalata, amely Lewisnak, továbbá Lewis sok-sok időt szentelt arra, hogy versenyzőként fejlődjön” – magyarázta Button.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: