DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Villeneuve nem tudja sajnálni Leclerc-t

Az 1997-es F1-es világbajnok kinyilvánította véleményét Leclerc múlt hétvégi drámájáról - szerinte a monacói pilóta nem szolgált rá a sajnálatra, mert saját hibájából esett ki a versenyből.

A 2021-es Monacói Nagydíj legnagyobb drámája kétségkívül a hazai pályán induló Charles Leclerc-rel történt. A Ferrari fiatal pilótája az időmérő edzésen úgy szerzett pole-pozíciót, hogy az utolsó körében falnak csapta az autóját, így felmerült a kérdés, vajon a szerelők büntetés nélkül menetkész állapotba tudják-e azt hozni a másnapi viadalra. Vasárnap néhány órával a rajt előtt még úgy tűnt, a Ferrari versenyképes lesz, ám a rajtrácsra kivezető körön Leclerc mégis problémát jelentett: a hajtás mégis sérült volt, így a pilóta rajthoz sem tudott állni. Egy alapos vizsgálat után a csapat arra jutott, a sérülést kétségkívül a szombati ütközés okozta, ezért a szókimondó stílusáról ismert Jacques Villeneuve úgy fogalmazott, a pilóta nem szolgált rá a sajnálatra.

mtbes1wvqfoiwzibuwsn



 „Csak saját magát hibáztathatja. Szombaton eltalálta a falat, szóval nem lehet őt sajnálni. Aztán ott van az is, hogy kockáztattak az autóval. Jó futamgyőzelmi eséllyel rajtolt volna a pole-pozícióból. Ez itt Monaco, ahol a szerencse is nagyobb szerepet kap. Ha kicserélték volna a sebességváltót, vagy megjavították volna az autót, akkor a bokszutcából kellett volna rajtolnia, szóval ez megérte. Viszont meglepő, hogy nem is a sebességváltóval volt gond, bár azt is az ütközés okozta” – nyilatkozta az RTBF-nek.

Leclerc fájdalmas szériát tudhat magáénak: karrierje során hazai pályán egyetlen kategóriában sem sikerült célba érnie.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: