DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton hálás a rosszul sikerült hétvégékért

Lewis Hamilton szerint a Mercedes azért ennyire eredményes az F1-ben, mert mindig tanul a hibáiból, emiatt egyáltalán nem zavarja, hogy Monaco rosszul sikerült számára.

Az idei szezon messze leggyengébb versenyhétvégéjén van túl a Mercedes istállója, ami Monacóban egyetlen autóval ért célba, azzal is csak a hetedik pozícióban. Míg az egész hétvégén szenvedő Lewis Hamilton legalább néhány pontot szerzett, a dobogós helyezésért harcoló Valtteri Bottas a bokszkiállása során esett ki a versenyből. Ezzel az eredménnyel a Mercedes a konstruktőri, Hamilton pedig az egyéni tabellán veszítette el a vezetést, de a pilóta szerint semmi okuk az aggodalomra. Pontosan tudja, a csapata hogyan fogja lereagálni ezt a kudarcot.

E2EugvvWUAM15eg



„Nagyon nyílt és őszinte beszélgetéseket folytatunk, személyeskedés nélkül. Azért szereztünk ilyen sok világbajnoki címet, mert a hibáinkból tanulva erősebben tértünk vissza. Gyakran mondok hálát az ehhez hasonló gyenge hétvégékért, mert ezekből tanulunk a legtöbbet. Ha folyton csak nyernénk, sokkal kevesebbet fejlődnénk” – idézte a Motorsport Hamiltont, aki már várja az idevágó megbeszéléseket a csapatával.

„Felkészültség szempontjából sok mindent jobban csinálhattunk volna. Voltak hasznos beszélgetéseink a hétvége során, de amit nyújtottunk, az mindenkitől kevés. Csapatként nyerünk és veszítünk, így egységesen szerepeltünk gyengén. Nincs értelme depresszióba esni, de ezt nem is vesszük félvállról. Át kell néznünk az adatokat, hogy kiderüljön, miért kerültünk ilyen helyzetbe. Mindenki maximális fordulatszámon fog üzemelni azért, hogy még egy ilyen hétvége ne történhessen meg. Nem stresszelek, mert már bizonyítottuk, hogy fel tudunk állni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: