DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: Nem követhetünk el buta hibákat

A Red Bull pilótája pontosan tisztában van vele, mennyire nehéz lesz az idei szezonja Lewis Hamilton ellen. A kettejük között uralkodó állítólagos feszültségről is beszélt.

Négy futammal az idei Formula-1-es szezonrajtot követően Lewis Hamilton 14 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot Max Verstappen előtt, aki a hétszeres világbajnok egyetlen reális kihívója a vb-címért zajló küzdelemben. A Red Bull hollandja szerint hosszú idény vár rájuk, és minden egyes versenyhétvégén a maximumot kell nyújtaniuk, ha le akarják győzni a regnáló világbajnokot.

ham-ver-20211



„Szoros” – értékelte kettejük csatáját. „Bárcsak még szorosabb lenne! Szerintem mindenki ezt akarja látni, természetesen én is. Az utóbbi néhány év nem volt kellően kiélezett, szóval jól kezdődik ez a szezon. Remélem, hogy ez az év végéig így marad, és mindenki izgulhat. Egyetlen kiesést vagy buta hibát sem engedhetünk meg magunknak. Folytatnunk kell a munkát.”

Kívülről egy elképesztően feszült helyzetnek tűnhet Hamilton és Verstappen összecsapása, ami a pályán igaz is, de azon kívül a tisztelet jellemzi kettejük kapcsolatát. A holland nem is szeretné, hogy ez máshogy legyen „Láthatják, hogy jól kijövünk egymással. Nagyon fontos, hogy tiszteljük egymást, és el tudjuk ismerni a másik munkáját” – idézte őt a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: